• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Reichenbach dient een klacht in: "Moscon gaf me in volle afdaling een duw"

  Reichenbach moet een streep trekken onder zijn seizoen.

  Gianni Moscon heeft het verkorven bij Sébastien Reichenbach. De Italiaan zou hem opzettelijk ten val gebracht hebben, met een gebroken elleboog als gevolg. "Er zijn meerdere renners die willen getuigen", reageert Reichenbach in een Zwitserse krant.

  Het was Reichenbachs ploeg FDJ die na de Tre Valli Varinese de kat de bel aanbond op Twitter. Volgens hen zou Sky-renner Gianni Moscon met zijn gevaarlijk gedrag een val veroorzaakt hebben. Reichenbach liep bij die valpartij een gebroken elleboog op.

  Eerder dit jaar had Moscon tijdens de Ronde van Romandië nog racistische opmerkingen gemaakt tegenover Kevin Reza, van FDJ. Reichenbach haalde toen, zonder de Italiaan bij naam te noemen, op Twitter uit naar "imbecielen die racistische beledigingen gebruiken en die een schande zijn voor onze sport".

  In de Zwitserse krant Le Nouvelliste geeft Reichenbach nu zijn versie van de feiten. "Ik zal een klacht indienen tegen Gianni Moscon, want hij heeft me opzettelijk ten val gebracht", tekende de krant gisteravond op. "Meerdere renners hebben het zien gebeuren en zijn bereid om te getuigen."

  "Hij heeft zich opzettelijk tegen mij geworpen. De gevolgen hadden veel erger kunnen zijn. Mijn ploeg FDJ heeft me aangespoord om een klacht in te dienen."

  "Dit is een afrekening voor mijn tweet tijdens de Ronde van Romandië, die tot zijn schorsing heeft geleid. Maar ik had hem toen niet eens bij naam genoemd."

  De krant voegt eraan toe dat er intussen effectief een klacht is ingediend bij de UCI en bij de Italiaanse politie. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

  2e koersdag samen sinds Romandië

  Sinds het incident in de Ronde van Romandië kwamen Moscon en Reichenbach elkaar niet meer tegen in de koers, tot afgelopen weekend. Toen reden ze allebei de Giro dell'Emilia. De Tre Valli Varinese was dus pas de 2e koersdag dat ze in hetzelfde peloton reden sinds het voorjaar.

  De tweets van FDJ

  Moscon wenst Reichenbach spoedig herstel, maar biedt geen excuses aan