• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mourinho krijgt straatnaam in geboortestad: "Setubal enige stad waar ik mezelf kan zijn"

  José Mourinho voelt zich "Ze Mario" in zijn geboortestad.

  José Mourinho heeft nu ook een eigen straatnaam: de "Rua da Saude" in Setubal, zijn geboortestad, werd in het bijzijn van de Portugese topvoetbalcoach omgedoopt tot "Avenida José Mourinho". Dat maakte zijn team Manchester United bekend.

  Het stadsbestuur betuigt met deze daad de 54-jarige Mourinho alle eer, die successen boekte bij Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid en Manchester United.

  Mourinho stond te glimmen: "Ik ben de stad erkentelijk en voel me opgewonden en trots."

  Waarna de voetbalvedette zijn lof zong over de stad: "Ik wil altijd naar Setubal komen om te zijn wie ik ben. Ik kom er omdat ik van de stad hou. Mijn moeder woont er en ik voel me er dichter bij mijn (overleden) vader."

  "Ik kom naar Setubal omdat mijn kinderen hier nooit geleefd hebben en misschien nog meer van de stad houden dan ikzelf."

  "Het is de enige stad waar ik me voel zoals ik ben, waar ik me Ze Mario voel (zijn Portugese bijnaam, red) en waar ik wandelend door de straten behandeld word zoals ik ervan hou om behandeld te worden."

  Tweet van Manchester United: