• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mertens en Goffin debuteren voor België in Hopman Cup

  De beste Belg en de beste Belgische op het officieuze WK in Perth.

  België doet voor het eerst sinds 2011 weer mee aan de Hopman Cup, het officieuze WK voor gemengde landenteams in Perth, in Australië. De organisatie maakte vandaag een sterk deelnemersveld bekend. Voor België zijn met David Goffin en Elise Mertens de beste Belg en Belgische van de partij. Ook Roger Federer is er bij de jaarwisseling weer bij.

  Op de Hopman Cup - van 30 december tot 6 januari - worden interlands gespeeld met 2 enkelwedstrijden en 1 dubbelmatch. Er zijn twee groepen, de groepswinnaars spelen de finale.

  In 2011 waren Ruben Bemelmans en Justine Henin de laatste Belgische vertegenwoordigers op het event. Dit jaar zijn David Goffin (ATP-11) en Elise Mertens (WTA-38) er voor het eerst bij. België kon in de 30-jarige geschiedenis van het toernooi nog nooit de titel pakken.

  Tegen Duitsland, Australië en Canada

  België zit in een groep met Duitsland (Zverev/Kerber), Australië (Kokkinakis/Gavrilova) en Canada (Pospisil/Bouchard). In de andere groep zitten Japan (Sugita/Osaka), Rusland (Chatsjanov/Koeznetsova), Zwitserland (Federer/Bencic) en de VS (Sock/Vandeweghe).

  Vorig jaar klopte Frankrijk de VS in de finale. Roger Federer maakte er toen zijn rentree na een jaar vol blessureleed en legde er de kiem voor een geslaagd seizoen: herboren won hij de Australian Open en Wimbledon. Hij is ook weer nummer 2 van de wereld.

  Tweets over Belgische deelname: