• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Martinez: "Lukaku is zeer onzeker voor zaterdag, Fellaini raakt speelklaar"

  Lukaku sukkelt met een enkelblessure.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Bondscoach Roberto Martinez moet het zaterdag meer dan waarschijnlijk zonder Romelu Lukaku stellen in de interland tegen Bosnië-Herzegovina. De spits van Manchester United trainde nog niet mee met de groep. "We moeten geduldig zijn."

  "Een echte hiërarchie in de spitsen is er niet"

  Lukaku sukkelt met een enkelblessure en trainde deze week nog niet met de andere Rode Duivels. "Romelu is zeer onzeker voor de interland van zaterdag", vertelde de bondscoach woensdag na de training in Tubeke.

  "Hij werkt een individueel programma af en dus moeten we geduldig zijn. Met een definitieve beslissing wachten we dan ook tot vrijdag, maar het is nu al duidelijk dat het voor zaterdag moeilijk zal worden."

  "We hopen nog op de wedstrijd tegen Cyprus op dinsdag. Het is de bedoeling hem helemaal fit te krijgen voor hij effectief speelt. Het is een heel drukke periode in het seizoen. Alles gebeurt dan ook in overleg met Manchester United."

  Wie dan wel in de spits zal spelen, wilde Martinez nog niet zeggen. "Batshuayi was goed tegen Tsjechië, maar ook Origi vindt zijn draai bij Wolfsburg. Een echte hiërarchie in de spitsen is er niet, ik kan niet zeggen dat de ene boven de andere staat. Ook Mertens kan op de negen uit de voeten, net omdat hij zo slim is."

  "Fellaini zal speelklaar zijn voor zaterdag"

  Ook Marouane Fellaini, de ploegmaat van Lukaku bij Manchester United, deed nog geen enkele groepstraining mee. "Hij werkte goed met onze medische staff vandaag", aldus Martinez. "Ik verwacht hem morgen op de groepstraining. Hij zal ook speelklaar zijn voor zaterdag. De andere spelers in de selectie zijn allemaal fit."