• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Franklin Six, neefje van Frank Vandenbroucke: "Bewijzen dat ik een VDB ben"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  In de Memorial Frank Vandenbroucke waren alle ogen voor de start gericht op Franklin Six, het neefje van de betreurde VDB. "Het is niet mogelijk om evenveel talent te hebben als mijn peter", zegt hij. "Maar het geeft ook meer motivatie."

  Franklin Six stond gisteren in het middelpunt van de belangstelling aan de start van Binche-Chimay-Binche, ook bekend als de Memorial Frank Vandenbroucke. "Het is de 2e keer dat ik hier aan de start sta", vertelt het neefje en petekind van VDB.

  Hoe voelt de 20-jarige Six zich bij al die aandacht? "Het is niet gemakkelijk. Maar het geeft ook meer motivatie om te bewijzen dat ik een VDB ben. Misschien liggen de verwachtingen te hoog, want het is niet mogelijk om evenveel talent te hebben als mijn peter."

  "Ik heb ook problemen met mijn rug, waardoor ik niet regelmatig kan presteren in het seizoen. Soms is het publiek ontgoocheld, net als ik."

  "Ik doe er alles voor om prof te worden"

  Dit jaar werd Six 2e op het Belgisch kampioenschap bij de beloften en won hij de Handzame Challenge. Vorig jaar was hij de beste in Brussel-Opwijk en Wingene koers.

  "Ik ben een klassiek type. Ik hou van kasseien en soms ook kleine beklimmingen. In Lombardije, waar ik de voorbije dagen was, was het iets te moeilijk voor mij, Ik heb het liever als het niet te lang is."

  Six droomt van een profcontract. "Ik doe er alles voor. Volgend jaar is mijn laatste jaar bij de beloften. Het zal ook mijn laatste jaar zijn om te proberen om prof te worden. Maar ik volg ook avondlessen boekhouding in Moeskroen. Dat is mijn plan B", besluit hij.

  Video player inladen ...

  "Voor Franklin is Frank, ondanks alles, een voorbeeld"

  Jean-Luc Vandenbroucke is de oom van Frank en de grootoom van Franklin. "Hij maakt deel uit van een buitengewone familie", zegt hij over de jonge renner. "Hij heeft ook een sterk karakter en veel wilskracht. Met een oom als Frank ligt er natuurlijk heel wat druk op zijn schouders. Frank is er nog altijd, we praten vaak over hem. Voor Franklin is hij, ondanks alles, een voorbeeld."

  Wat voor carrière ziet Vandenbroucke voor Franklin Six? "Het is veel te vroeg om dat te zeggen. Hij is nog jong en we moeten veel geduld hebben met hem. Als hij ergens start, wijst iedereen naar hem. Mensen letten meer op zijn prestaties dan op die van andere renners."

  Video player inladen ...

  Binche-Chimay-Binche werd geen succes voor Six: kniepijn en opgave