• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Een WK in 3 Zuid-Amerikaanse landen? Het kan in 2030

  De presidenten van Paraguay, Argentinië en Uruguay.

  Argentinië, Paraguay en Uruguay hebben zich officieel kandidaat gesteld voor het WK voetbal van 2030. Dat deelden de 3 presidenten van de Zuid-Amerikaanse buurlanden vandaag mee tijdens een gezamenlijke persconferentie in Buenos Aires.

  Een officiële kandidatuur moet pas over 4 jaar binnen zijn bij de Wereldvoetbalbond FIFA, maar in Argentinië, Uruguay en Paraguay zijn ze er vroeg bij. Vandaag hebben de presidenten van de drie Zuid-Amerikaanse landen officieel meegedeeld dat ze hengelen naar het WK van 2030.

  Naar alle waarschijnlijkheid krijgen de drie landen zware concurrentie. Engeland liet al weten een gooi te willen doen naar het WK voetbal van 2030, net als China en Nieuw-Zeeland en Australië.

  Uruguay organiseerde én won het WK al in 1930 (het allereerste WK), Argentinië deed hetzelfde in 1978.