• home
 • video
 • pas verschenen

  Devos pakt tweede Europese tafeltennistitel aan de zijde van Despineux

  Voor Devos (links) is het de tweede gouden medaille in Slovenië.

  Laurens Devos en Ben Ashok Despineux hebben op de slotdag van het EK tafeltennis voor paralympiërs het teamevent in de klasse 9 gewonnen. Voor Devos is het, na het individuele goud, de tweede Europese titel in Slovenië.

  Devos en Despineux versloegen in de finale de Italianen Mohamed Amine Kalem en Samuel De Chiara in het dubbelspel met 3-1. In het enkelspel maakte Devos het daarna af tegen Kalem met 3-0. 2-0 dus voor België en een tweede goud voor Devos.

  België sluit het EK in Slovenië af met drie medailles: goud voor Laurens Devos in het enkelspel klasse 9 (hemiplegie), goud voor het duo Laurens Devos-Ben Despineux in het teamevent (klasse 9) en brons voor Florian Van Acker in het enkelspel klasse 11 voor atleten met een verstandelijke handicap.

  Enkele vreugdebeelden: