• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mertens: "Je merkt dat de spelers elkaar meer en meer begrijpen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Dries Mertens heeft zich de voorbije weken en maanden nog wat meer ontpopt tot publiekslieveling bij Napoli. Kan Mertens ook bij de Rode Duivels schitteren, misschien zelfs als diepe spits? "Tegen Nederland is dat niet zo goed gelukt. Ik hoop gewoon te spelen", zegt de Napoli-aanvaller.

  "We zijn bij Napoli gebleven omdat we iets willen winnen"

  Dries Mertens speelt al een tijdje de pannen van het dak bij Napoli. "Het gaat goed en ik kom als een gelukkige speler naar hier", vertelt Mertens aan Sporza.

  "We zijn allemaal bij Napoli gebleven omdat we iets willen winnen. Hoe langer je samen blijft, hoe beter het draait. Dat merken we ook. We spelen echt goed voetbal en ik ben heel tevreden om daar te zijn. Er komen nu wel moeilijke wedstrijden tegen Roma en Inter. Hopelijk komen we die goed door."

  Mertens wordt tegenwoordig in één adem genoemd met Diego Maradona. "Er wordt veel gezegd en geschreven. Ik wil gewoon mijn eigen weg gaan en wil belangrijk zijn voor het team. Ik heb het er enorm naar mijn zin."

  "Ik geniet enorm. Ik had dit zelf een paar jaar geleden ook niet verwacht. We spelen heel goed voetbal en daar kan ik van profiteren. Maar we moeten realistisch zijn: we hebben een kleine kern. Hopelijk kunnen we die moeilijke momenten zo lang mogelijk uitstellen."

  "We weten dat er tegen Griekenland werkpunten waren"

  Over naar de nationale ploeg. Welk gevoel overheerst bij Dries Mertens nu de Rode Duivels al geplaatst zijn voor het WK? "Hopelijk kunnen we deze matchen nog winnen en dan hebben we het goed gedaan. En dan moeten we ook iets op het WK neerzetten."

  "We weten dat er tegen Griekenland werkpunten waren. Ik denk dat de mensen dat onderschatten. We komen van onze clubs, waar iedereen een ander systeem speelt, verdedigend of aanvallend."

  "We zijn hier dan maar een paar dagen samen en daarom is het niveau van de nationale ploeg heel wat minder. Maar je merkt wel dat een paar spelers elkaar meer en meer begrijpen. Het is allemaal wat wennen. Je ziet dat het altijd wat beter loopt."

  In Napels wordt Dries Mertens uitgespeeld als diepe spits. Nu ook Romelu Lukaku misschien out is, is die rol misschien ook voor Mertens bij de Duivels weggelegd. "We zien wel", lacht Mertens. "Tegen Nederland is dat niet zo goed gelukt. Ik ben blij om hier te zijn en hoop te spelen."