• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Frutos verlaat Anderlecht: "Hij wil misschien ergens anders T1 worden"

  Nicolas Frutos barstte zondag uit in tranen na zijn laatste match als coach.

  Hein Vanhaezebrouck zal bij Anderlecht niet kunnen samenwerken met Nicolas Frutos. "We hebben een heel goed gesprek gehad", vertelde Vanhaezebrouck op de persconferentie. "Nicolas is ambitieus en is het misschien nog niet gewoon hoe hij daarmee moet omgaan."

  Vanhaezebrouck: "Frutos haalde ook familiale redenen aan"

  Na Yves Vanderhaeghe heeft ook Nicolas Frutos gepast voor de functie van assistent bij RSC Anderlecht. De Argentijn werd na het ontslag van Weiler aangesteld als interim-coach, maar verlaat nu dus de club.

  "Ik heb gisteren een zeer goed gesprek gehad met Nicolas Frutos", vertelde Hein Vanhaezebrouck op zijn eerste persconferentie als Anderlecht-coach. "Hij heeft me al veel informatie gegeven over de ploeg."

  "Nicolas is zeer direct en dat apprecieer ik. Hij is zeer ambitieus, maar is het misschien niet gewoon hoe hij daarmee moet omgaan. Hij heeft familiale redenen aangehaald om te verklaren waarom hij de functie van assistent niet wil vervullen. Hij wou wat rust en wil misschien ook ergens anders hoofdcoach worden."

  Belhocine als assistent?

  Daardoor moet Anderlecht blijven zoeken naar een assistent, want ook de 2 assistenten van René Weiler (David Sesa en Thomas Binggeli) werken niet langer voor de club.

  En dat opent misschien deuren voor Karim Belhocine. "Hij heeft een goed debuut als trainer gemaakt bij KV Kortrijk", zegt Vanhaezebrouck. "Hij heeft veel kwaliteiten. Het zou goed zijn als hij naar hier komt."

  Over de weigering van Yves Vanderhaeghe: "Ik had dat een beetje verwacht. Ik was al verrast dat hij het overwoog. Dat heeft met deze club en met mij te maken. Maar het moment was niet ideaal. Er zitten in dit land nog trainers op de wip en er zijn andere clubs die hem misschien wat gek maken."

  Van Holsbeeck: "We willen Frutos feliciteren voor het geleverde werk"

  Video player inladen ...