• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Degryse: "Martinez creëert zélf een probleem rond Nainggolan"

  Marc Degryse: "Boemerang in gezicht van Martinez."

  Marc Degryse en zijn collega-analisten van Extra Time snappen niet dat Radja Nainggolan ontbreekt in de selectie van de Rode Duivels. Die sluiten zaterdag tegen Bosnië en dinsdag tegen Cyprus de WK-voorronde af. "Er klopt iets niet", zegt Filip Joos.

  "Ik begrijp niet dat Nainggolan niet bij de selectie is", zegt Marc Degryse. "Hij moet er altijd bij zijn. Moussa Dembélé is geblesseerd en Axel Witsel is geschorst, Nainggolan kan de positie van die twee met zijn kwaliteiten toch innemen?"

  "Als Nainggolan niet volgens de regels leeft en daarom niet geselecteerd wordt, kunnen wij daarmee leven. Maar dat is de reden niet. Roberto Martinez vindt dat andere spelers beter zijn dan Nainggolan. Daar heeft hij het volgens mij verkeerd voor."

  "Nainggolan haalt toch een ander niveau dan bijvoorbeeld Kevin Mirallas, die bij Everton nauwelijks speelt, maar wel geselecteerd is door Martinez."

  "Everton staat in de staart van Engeland. Roma speelt elke week aan de top in Italië en speelt Champions League. Nainggolan moet erbij: simpel."

  "Martinez creëert zelf een probleem met zijn rare beslissing. Dit keert als een boemerang in zijn gezicht terug."

  Joos: "Er klopt iets niet"

  Wesley Sonck was ook één van de tafelgasten in Extra Time. Sonck: "Ik snap het ook niet, maar de coach zal zijn redenen wel hebben, neem ik aan."

  Eenzelfde geluid bij Filip Joos. "Laten we geloven dat dit geen disciplinaire beslissing is, zoals Martinez zegt. Volgens mij is er een spraakverwarring ontstaan over Nainggolans beste positie."

  "Kijk naar Dries Mertens: zetten we die bij de Rode Duivels in de spits, zoals bij Napoli? Dat is in Nederland gebeurd en iedereen zei: "oei oei". België is anders dan Napoli en België is anders dan Roma."

  "Bij de Rode Duivels moet je Nainggolan niet op de 10 naast Eden Hazard zetten, want dat is daar niet zijn positie. Bij Roma wel, want die spelen op bepaalde momenten een veel agressiever soort voetbal."

  "Technisch directeur Chris Van Puyvelde heeft in Extra Time gezegd dat Martinez fan is van de 5-secondenregel van Pep Guardiola: de bal meteen recupereren. Ten eerste zie je dat zelden bij de Rode Duivels en ten tweede: elke coach wil Nainggolan voor die 5-secondenregel. Dus klopt er iets niet..."

  Het thema-Nainggolan in Extra Time:

  Video player inladen ...