• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Defour: "Martinez zei me dat ik een geweldig karakter heb"

  Steven Defour.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het gaat Steven Defour voor de wind dit seizoen bij Burnley. Verzilvert hij zijn vorm straks met een basisplek bij de Rode Duivels? "Ik ben er fysiek klaar voor", zegt Defour aan Sporza.

  Defour: "Ik zal me moeten laten zien"

  In de WK-kwalificatiecampagne speelde Steven Defour dit jaar nog geen minuut. Maar door de vele afwezigen in het hart van het middenveld, ligt de weg open voor Defour.

  “Ik hoop zoals altijd dat ik een speelkans krijg bij de Rode Duivels", zegt Defour. "Maar de keuze is aan de bondscoach. Als ik speelminuten krijg, zal ik me moeten laten zien.”

  Met Martinez heeft Defour geen slechte relatie. "Toen Martinez als bondscoach begon bij de Rode Duivels, zei hij me dat ik een geweldig karakter heb en dat ik me nooit gewonnen geef. En dat ziet hij graag", vertelt Defour.

  Defour: "Fysiek heel zware voorbereiding gehad"

  Bij Burnley loopt het alvast op wieltjes voor Steven Defour. De club staat verrassend 6e na 7 speeldagen. "We hebben een goede start gemaakt in de competitie", zegt Defour.

  "Zelf ben ik ook in vorm. Ik heb een heel goede voorbereiding achter de rug bij Burnley, die fysiek heel zwaar was. Dit seizoen ben ik uitgegroeid tot een vaste pion in de ploeg."

  Defour beklaagt het zich niet dat hij Burnley verkoos boven een avontuur in het oosten." Vorig jaar waren er twijfels over mijn fysieke paraatheid. En dan begin je te denken aan andere opties om zo lang mogelijk te kunnen voetballen. Maar op dit moment ben ik fysiek heel sterk en klaar voor de WK-kwalificatieduels", besluit Defour.