• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Batshuayi: "Waar ik in de spitsenhiërarchie sta? Vraag het aan de coach"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Na het afhaken van Christian Benteke en de twijfels rond Romelu Lukaku krijgt Michy Batshuayi in de komende interlands misschien wel zijn kans. De Chelsea-spits liet het achterste van zijn tong niet zien. "De trainer heeft meerdere opties en kan doen wat hij wil."

  "Ik kom altijd met veel zin naar de nationale ploeg"

  "Ik ben met een heel goed gevoel naar hier afgezakt", opent Michy Batshuayi bij Sporza. "Ik ben heel trots dat ik deze kleuren kan verdedigen. Ik kom altijd met veel zin naar de nationale ploeg."

  Hoe gaat het bij Chelsea? "Vorig seizoen was ik goed begonnen, maar daarna zakte ik weg. Nu ben ik weer goed gestart en dat moet ik blijven volhouden."

  Zaterdag was Batshuayi ietwat verrassend niet de eerste keuze van coach Antonio Conte om de geblesseerde Alvaro Morata te vervangen. "Of dat een grote ontgoocheling was? Neen, ik was vooral ontgoocheld dat we thuis de drie punten verloren hebben in zo'n affiche."

  "Er is geen probleem tussen Conte en mezelf. Hij weet dat ik hard werk en ik moet dat blijven doen. Ik weet wat hij vraagt en wil. Ook met Morata klikt het. We zijn jong en hebben allebei zin. Hij scoort, ik scoor. Dat is goed voor de club."

  "Wie speelt, zal zich volledig geven"

  Ligt door de blessurezorgen bij Romelu Lukaku de weg voor Michy Batshuayi bij de Rode Duivels nu open? "Dat weet ik niet, dat moet je aan de bondscoach vragen", blijft Batshuayi zeer voorzichtig.

  "Iedereen heeft zin om te spelen. Wie speelt, zal zich volledig geven. Dat zal ik ook doen, want ik speel de laatste tijd niet zoveel."

  Waar staat Batshuayi in de hiërarchie van de spitsen? "Romelu is de nummer 1. Ik weet niet waar ik op de ladder sta, dat moet je aan de bondscoach vragen. Hij heeft meerdere opties en kan doen wat hij wil."