• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antwerp-manager is boos: "Wij hebben niet geknokt"

  Antwerp heeft in Radom niet zijn echte gelaat getoond.

  De Telenet Giants Antwerp zijn in het zicht van de Champions League-streep gestrand. Ze verloren hun laatste voorrondeduel, tot onvrede van de sportief manager.

  Antwerp moest 3 voorrondes doorspartelen om in de Champions League te geraken. De Giants leken dat met verve te doen, want ze wonnen al hun matchen in de eerste en tweede voorronde.

  Ook in zijn heenmatch van de derde voorronde haalde Antwerp de overwinning binnen. Zo konden de Giants met een voorsprong van 6 punten de terugmatch tegen de Polen van Radom aanvatten.

  Maar in Polen heeft Antwerp gisterenavond schipbreuk geleden. Radom won met 13 punten verschil en bemachtigt zo het begeerde ticket voor de groepsfase van de Champions League.

  Sportief manager Leo De Rycke had een simpele verklaring voor de nederlaag van zijn team. 

  "Het is heel eenvoudig: we speelden tegen een intrinsiek minder sterke ploeg en maakten een vrij goeie start. Maar de Polen hebben met een veel groter hart gespeeld. Radom heeft zich in de match geknokt en is blijven knokken. Wij hebben niet geknokt. Dat is het grote probleem geweest", zegt De Rycke.

  "De frustratie is groot. Vooral bij de sportieve staf, omdat je beter bent dan Radom en je deze wedstrijd altijd moet winnen. Maar sommige jongens hebben er hun hoofd niet voorgelegd en dat betaal je cash."

  "Missen 14 mooie wedstrijden op hoog niveau"

  "We hadden in de Champions League 14 mooie wedstrijden kunnen spelen op een heel hoog niveau, waardoor ons jonge team had kunnen groeien, maar dat missen we nu natuurlijk."

  "De FIBA Europe Cup is ons vangnet. Dan moeten we er daar maar voor gaan. We weten nog niet tegen wie we daar spelen, maar de ambitie moet sowieso minstens de tweede ronde zijn. Daar zijn we vorig seizoen ook in geslaagd", besluit De Rycke.