• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thorgan Hazard: "Doel blijft om basisplek te veroveren bij Rode Duivels"

  Thorgan Hazard hoopt op speelminuten.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Met 2 goals en 2 assists in de laatste 2 weken komt Thorgan Hazard stilaan onder stoom. Staat de jongere broer van Eden straks aan de aftrap tegen Bosnië-Herzegovina of Cyprus?

  "Ik kan overal staan voorin"

  De teller van Thorgan Hazard bij de Rode Duivels staat op 52 speelminuten. "Ik hoop altijd te spelen", zegt de 23-jarige Hazard op een babbel met de pers.

  "Ook al zijn we al geplaatst, ik denk dat de coach voor de beste ploeg zal kiezen. Als hij mij opstelt, zal ik mijn speeltijd zo goed mogelijk proberen te benutten."

  "In het systeem van de nationale ploeg kan ik op de 3 posities voorin spelen. En als het moet ook op de flank. Daar heb ik al gestaan, en ik kan het ook."

  "Hopelijk kan ik dezelfde weg opgaan als De Bruyne"

  Thorgan droomt ervan om net als broer Eden een vaste waarde te worden bij de Rode Duivels. "Eerst was het mijn doel om bij de kern te geraken. Daarna hoopte ik op invalbeurten. Nu richt ik mij op een basisplaats."

  "Maar er staan veel grote spelers voor mij. Ik moet geduld oefenen. Ik hoop dat ik dezelfde weg kan opgaan als Kevin De Bruyne."

  "Ik ben heel tevreden over hoe het momenteel loopt voor mij bij Mönchengladbach. Ik krijg vertrouwen. Door een verandering van ons systeem speel ik nu iets meer op de flank. Ik hoop een uitstekend seizoen neer te zetten."