• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Materiaalmeester Louis (82): "10 minuten voor ik sterf, word ik kakker"

  Materiaalmeester Louis wordt nooit ziek, "dankzij Racing".

  Sportweekend draaide zaterdagavond een reportage op Racing Mechelen. De club is door financieel wanbeleid in 3 jaar tijd gedegradeerd van tweede klasse naar 1e provinciale. Daar staat ze met een nieuw bestuur op uit de doden. Supporter en BV Jaak Van Assche zat tegen Branddonk in het Oscar Vankesbeeckstadion: "Er is weer hoop", zegt hij.

  "Dankzij de Racing word ik niet ziek"

  Koen Van Exem is sinds een jaar de nieuwe voorzitter van Racing. Zijn kantoor ligt op een paar stapjes van het stadion van stadsgenoot KV Mechelen. Vlak voor zijn deur staat een wegwijzer richting KV. Het is op die plaats dat de reportage van Sportweekend begint.

  De rivaliteit met buur KV lijkt ook nu nog altijd te leven in Mechelen. "10 minuten voor ik sterf, word ik kakker. Dan wordt er geen Racinger begraven. Ik ben 82 en ben in mijn hele leven nog geen week ziek geweest. Dankzij de Racing", zegt materiaalmeester Louis.

  Bekijk de reportage uit Sportweekend:

  Video player inladen ...

  Jaak Van Assche: "Geen dromers of oplichters meer"

  Supporter Jaak Van Assche, als acteur onder meer bekend van De Collega's en FC De Kampioenen, zat zaterdagavond tijdens de wedstrijd tegen Branddonk in de tribune. De 6e competitiematch eindigde op 0-0, waardoor Racing van de 1e naar de 3e positie zakt in het klassement van 1e provinciale Antwerpen, op 1 punt van leiders Lyra en Berg en Dal.

  "Na drie slechte jaren is er weer hoop", zei Jaak Van Assche tijdens het duel. "Ik ben in de schaduw van het stadion opgegroeid en zag Racing tot mijn 18e in eerste klasse spelen. De voorbije twee jaar hebben we bijna geen enkele match meer gewonnen. Dat deed verschrikkelijk veel pijn."

  "Maar nu staan we 1e en hoop ik dat we kampioen worden, want Racing is een ploeg die niet thuishoort in 1e provinciale. Ik heb het gevoel dat er momenteel op Racing zeer realistisch omgegaan wordt met de cijfers en dat er geen dromers of oplichters meer in het bestuur zitten."

  Video player inladen ...

  Jaak Van Assche in abonnementenfilmpjes van RC Mechelen:

  De afgelopen twee jaar blikte Jaak Van Assche met zijn Racing-kameraad en collega-acteur Carry Goossens enkele spotjes in om de abonnementenverkoop van Racing op gang te treken. Hieronder vindt u twee van die filmpjes.

  "Vorig jaar 150 man, nu weer 1.000"

  De Racing-fans leven op hoop en kijken voorzichtig optimistisch naar de toekomst. "Er komt weer volk naar de wedstrijden kijken. Vorig seizoen was hier nog 150 man", zegt een trouwe supporter.

  "Vandaag staat hier zo'n 1.000 man, twee weken geleden in de topper tegen Lyra was er zelfs nog meer volk. We leven weer. Het bestuur doet het goed. Normaal doen en stilaan weer groeien, niet met het geld smijten en de twee voetjes op de grond houden: zo moet het."

  Video player inladen ...

  "1e amateur is ons doel"

  "Mijn zoon heeft boven zijn bed een sjaal hangen van 2013-2014: "Racing kampioen". Nu, drie jaar, later spelen we in 1e provinciale. Dat komt aan", zegt een andere supporter. "Maar nu waait er een nieuwe wind en staan we bovenaan in 1e provinciale. We kruipen uit de put."

  "Ons doel? Wij zijn Beerschot niet. Die zijn in korte tijd van 1e provinciale naar 1B gepromoveerd. Voor ons is 1e of 2e amateurklasse al goed. De gouden jaren 50 keren niet terug. Als we niet overgenomen worden door Chinezen, Japanners of Egyptenaren, neen... We moeten realistisch blijven."

  Video player inladen ...