• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Marlux ontslaat De Bie, zoon Mario De Clercq vervangt hem voorlopig

  Danny De Bie (57) is al jaren ploegleider in het veldrijden.

  Het huwelijk tussen Marlux-Napoleon Games en ploegleider Danny De Bie is voorbij. "In 5 tv-crossen stonden we slechts 1 keer op het podium", zegt ploegmanager Jurgen Mettepenningen. "We hebben nood aan een jongere ploegleider met een moderne visie."

  Mettepenningen: "Niet genoeg podiumplaatsen"

  Danny De Bie (57) werd in 2015 aan de kant gezet bij Telenet-Fidea, waarna hij ploegleider werd bij Marlux-Napoleon Games. Hij nam toen de functie over van Mario De Clercq, die sportief coördinator werd bij het team.

  Na een tegenvallend seizoensbegin moet Danny De Bie nu al het nest van Jurgen Mettepenningen verlaten. "In 5 tv-crossen stonden onze profrenners 1 keer op het podium (Michael Vanthourenhout in Eeklo)", zegt ploegmanager Mettepenningen. 

  "Vorig jaar zaten we op dit moment al aan vijf podiumplaatsen in evenveel tv-crossen. Daarnaast wil ik ook dat we aanvallend crossen. Het was de taak van Danny om dat over te brengen aan de veldrijders, maar dat lukte hem maar moeilijk."

  "Vrouwen en beloften boeken geen progressie"

  "Ook voor onze vrouwen en beloften, waar Danny ook de leiding over heeft, startte het seizoen niet goed", zegt Mettepenningen. "Ik zie weinig of geen progressie bij onze beloften, met uitzondering van Eli Iserbyt dan."

  "Bij de vrouwen is ons talent Laura Verdonschot (foto) ook niet goed begonnen aan het seizoen, wat gisteren zelfs tot een opgave leidde in Gieten. Het is duidelijk dat het zo niet verder kon."

  "Als het minder gaat, kan je twee dingen doen: alles op zijn beloop laten en hopen dat het tij vanzelf keert, of ingrijpen vooraleer het misschien nog erger wordt."

  Angelo De Clercq voorlopig ploegleider

  "De toekomst zal uitwijzen wat de beste keuze was. Ik heb het gevoel dat we nood hebben aan een jongere ploegleider met moderne visie om dit aan te pakken", besluit Mettepenningen.

  Marlux-Napoleon Games gaat nu op zoek naar een vervanger voor De Bie. Voorlopig zal Angelo De Clercq (foto), de 26-jarige zoon van Mario De Clercq, de rol van ploegleider overnemen van De Bie.

  Marlux-Napoleon Games maakte het nieuws bekend op Twitter