• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Frutos na laatste match: "Dit is geen vaarwel voor mij"

  Frutos wordt door de Anderlecht-fans op handen gedragen.

  Nicolas Frutos zat tegen Standard voorlopig voor het laatst als hoofdcoach op de bank bij Anderlecht. Of hij er binnenkort als assistent zal zitten, laat hij nog in het midden. "Maar dit blijft mijn club."

  Op zijn vermoedelijk laatste persconferentie als hoofdcoach van Anderlecht danste Nicolas Frutos om de vragen over zijn toekomst heen.

  "Ik heb nog met niemand van het bestuur gesproken, maar we zullen dat nog zeker doen."

  "Maandag leid ik gewoon de training, ik ben elke dag vele uren op de club. Er is dus genoeg gelegenheid om nog eens om de tafel te zitten."

  "Sowieso is dit geen vaarwel aan Anderlecht voor mij. De dag dat ik als speler gestopt ben, heb ik gezegd dat ik hier zou terugkeren. Dit blijft mijn club."

  "Of ik binnenkort assistent word, weet ik echt niet. Ik ben wel heel tevreden over het werk dat ik geleverd heb. Alleen jammer dat ik mijn "halve finale" (de match tegen Celtic) verloren heb. Anders lagen de kaarten nu misschien anders."

  "Als supporter hoop ik dat het Vanhaezebrouck wordt"

  Het wordt dus niet Nicolas Frutos maar naar alle waarschijnlijkheid Hein Vanhaezebrouck die het vertrouwen krijgt van het bestuur. "Als supporter van Anderlecht hoop ik dat hij het wordt", zegt Frutos. "Ik hou van zijn manier van spelen. Hij zal met onze spelers goed werk kunnen leveren."

  "Maar de nieuwe coach met wel een tiental weken krijgen om zijn stempel te kunnen drukken. Ik denk dat ik zelf met Anderlecht al een goeie stap vooruit heb gezet."

  Video player inladen ...