• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Derwael voor WK: "Ik heb de oefening al 1.000 keer gedaan"

  Nina Derwael.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Na haar Europese titel richt Nina Derwael haar pijlen deze week op het WK turnen in Montréal. "Hopelijk bereik ik de finale, waar ik een zo goed mogelijke oefening zal proberen te turnen", blikt Derwael vooruit.

  Derwael: "Oefening zit in mijn lichaam"

  In april schreef Nina Derwael (20) geschiedenis met een gouden EK-plak aan de brug met ongelijke leggers. Volgens haar coach Yves Kieffer is Derwael ook de beste gymnaste ter wereld in die oefening.

  "Ik heb er alvast veel vertrouwen in", zegt Derwael, die dinsdagnacht aan zet is in de kwalificaties. “Ik probeer gewoon te denken aan de hele voorbereiding die ik heb afgewerkt."

  "Ik weet dat die oefening in mijn lichaam zit, want ik heb ze geen 100 keer maar 1.000 keer gedaan. Het komt erop aan om me te focussen en dan zal het wel lukken."

  Derwael: "Niet kijken naar de grote namen"

  In Montréal vertoeft Derwael in het gezelschap van de absolute wereldtop. "Er zijn hier veel grote namen", zegt Derwael. "Maar de coaches geven me de raad om enkel naar mezelf te kijken en  mijn eigen ding te doen."

  "In de kwalificatie mik ik op een score van 15 punten. En hopelijk stoot ik dan door naar de finale, waar ik een zo goed mogelijke oefening zal proberen te turnen."