• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Bruyne over alle lof: "Ik stel me daar niet te veel vragen bij"

  Kevin De Bruyne scoorde zaterdag tegen Chelsea.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Twee dagen geleden was Kevin De Bruyne de matchwinnaar tijdens Chelsea-Manchester City, vandaag was de City-uitblinker weer gewoon op de afspraak bij de Rode Duivels. "Deze maand was erg goed voor mij en de ploeg, maar het kan heel snel gaan."

  "Deze maand was supergoed voor mij en voor de ploeg"

  Kevin De Bruyne werd afgelopen weekend nog maar eens bejubeld. "Ik stel me daar niet te veel vragen bij", zegt De Bruyne aan Sporza. "Het is heel leuk als er veel positieve zaken gezegd worden, maar het kan heel snel gaan."

  "Deze maand was supergoed voor mij en voor de ploeg, op de blessures van Agüero en Mendy na. We hebben alles gewonnen, hebben weinig tegengoals gekregen en hebben heel goed gevoetbald. Voor ons spreken we dan van een perfecte maand."

  "Of ik ooit beter heb gespeeld? De voorbije jaren heb ik weinig downs gehad. Maar als we op deze manier spelen, dan kun je bij wijze van spreken 10 spelers noemen die speler van de maand kunnen worden."

  "Kompany heeft de hele maand niet met ons getraind"

  Manchester City kon de voorbije weken niet rekenen op Vincent Kompany, die weer in de lappenmand ligt. Hoe gaat het met de ploegmaat van Kevin De Bruyne?

  "Vinnie heeft de hele maand niet met ons meegetraind. Het is normaal dat hij waarschijnlijk nu in Engeland zal blijven."

  "Voor hem moet het heel frustrerend zijn. Iedereen dacht dat hij na een reeks matchen weer vertrokken was. Ik zie hem elke dag, maar ik probeer niet dagelijks te praten over hoe en wat."

  "Ik denk dat hij niet kan wachten om te spelen. Hij staat altijd klaar, maar ze zullen geen risico's nemen."

  De rol van Pep Guardiola

  Manchester City lijkt onder Pep Guardiola dit seizoen zijn beste voetbal te brengen. "Pep is altijd heel flexibel geweest. Soms spelen we 3 of 4 formaties in één wedstrijd."

  "Pep probeert dat door te brengen aan de spelers, maar dat is niet gemakkelijk. Soms kun je in de war zijn, maar dat gaat beter en beter. We werken daar al meer dan een jaar aan."

  "Defensief? Heel jaar op oefenen"

  Bondscoach Roberto Martinez werkt ook al meer dan een jaar met de Rode Duivels. Toch was Kevin De Bruyne na de vorige interland tegen Griekenland kritisch. "We moeten nu vooral weten wat we moeten doen bij balverlies", zei de Belgische sterspeler.

  "Zoiets verandert altijd: tegen Bosnië doe je andere dingen dan tegen Cyprus. Iedereen moet weten waar hij moet lopen in elke situatie en daar moet je een heel jaar op oefenen."

  "Offensief gebruik je meer je talent en eigen kracht, defensief moet je het blok houden. Daar is tot nu toe minder tijd voor geweest."