• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bondscoach Martinez: "Komende duels worden een test"

  Roberto Martinez met zijn spelersgroep.

  De Rode Duivels hebben hun eerste training voor de wedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus achter de rug. Marouane Fellaini, Romelu Lukaku en Jan Vertonghen bleven binnen. "Wij gebruiken de tijd nuttig om samen te werken, om onze positie op de wereldranking te verdedigen", zegt de bondscoach over de drukke periode van zijn spelers.

  "We houden met alles rekening"

  Het zijn drukke tijden voor de meeste Rode Duivels, die van de ene competitie naar de andere beker hoppen. Enkele coaches hebben Roberto Martinez al om rust voor hun speler gesmeekt, een situatie die de bondscoach erkent.

  "Maar wij gebruiken de tijd nuttig om samen te werken, om onze positie op de wereldranking te verdedigen. We houden met alles rekening, maar nu is het een internationale break, dat is wat telt", vertelt Martinez.

  België is wel al geplaatst voor het WK. Zou de concentratie dan iets minder kunnen zijn? "Dat gevaar loert inderdaad om de hoek. Voor ons wordt het een test. We moeten aan de drie punten denken. We moeten dezelfde instelling tonen als in Griekenland. Die hebben we elke wedstrijd nodig."

  "We mogen een vijandige sfeer verwachten in Sarajevo"

  Zaterdag volgt de WK-kwalificatiewedstrijd in Sarajevo tegen Bosnië-Herzegovina. Zal de bondscoach experimenteren?

  "Dat kan je doen als het resultaat niet belangrijk is, maar dat is nu niet het geval. Bosnië moet thuis winnen om tweede te worden in de groep."

  "We mogen een vijandige sfeer verwachten in het stadion, net zoals in Griekenland. We moeten met dezelfde instelling spelen en bepaalde aspecten nog verbeteren."