Ga naar de inhoud

meest recent

      Berrier + Filipovic = Van Damme in 2010

       ma 2 oktober 2017 18:00
      Van Damme werd in 2010 op de bank genaaid aan het achterwerk.
      Naar goede gewoonte verzamelen we op maandag de meest opvallende beelden van het afgelopen weekend in een artikel. Deze week is daar geen uitzondering op.

      Berrier + Filipovic = Van Damme in 2010

      De combinatie van twee opvallende fases van de afgelopen speeldag deden ons denken aan een opmerkelijk moment van bijna zeven jaar geleden. Filipovic van Lokeren kon tegen Zulte Waregem niet op tijd afremmen om een botsing met de reclameborden te vermijden. Dezelfde avond ging Berrier voor zijn invalbeurt met de billen bloot op het veld van Kortrijk. Letterlijk.

      Een reclamebord en blote billen deden ons denken aan Jelle Van Damme in 2010. In de match tegen Roeselare moest hij gehecht worden aan het achterwerk nadat hij tegen de reclameborden was gegleden. 

      Van Damme wordt genaaid op de bank (2010)

      Anderlecht + Standard = opmerkelijke tifo

      De klassieker tussen Anderlecht en Standard, aangevuld met een opmerkelijke tifo deden ook een belletje rinkelen. Over de tifo op Sclessin in 2015 willen we het niet meer hebben.

      Maar misschien was het wel een inspiratie voor de meer smaakvolle tifo van de Anderlecht-fans. Al heeft die voor sommigen wat uitleg nodig.

      De tifo van gisterenavond beeldde twee hoofdpersonages af uit de Franstalige cultfilm "Dikkenek", ook een bijnaam die Anderlecht wel eens krijgt. Onder de tifo stond een citaat uit de film, vrij te vertalen als: "Ik weet dat ik niet bij iedereen in de smaak val, maar als ik zie wie ik niet beval, vraag ik me af of me dat echt stoort.".

      Voor wie "Dikkenek" niet kent

      De Sutter + De Ridder+ Dierckx = niet vieren

      Tom De Sutter beleeft een moeilijk seizoen bij Lokeren. Tegen Zulte Waregem kreeg hij voor het eerst een basisplaats van Peter Maes. Hij bedankte met zijn eerste twee goals van het seizoen, maar vierde niet of nauwelijks. Ook zijn ploegmaat Steve De Ridder vierde niet. De Ridder speelde nog voor Zulte Waregem.

      Tuur Dierckx ging nog een stap verder. Hij excuseerde zich zelfs even bij de Antwerp-fans na zijn goal voor Waasland-Beveren tegen zijn ex-club.

      Coosemans + een assist = door zijn dak gaan

      KV Mechelen-doelman Colin Coosemans stond het meest in de spotlights afgelopen weekend. Hij ging in de slotfase mee naar voor en zorgde nog voor een late assist. 

      Wat volgde was een wilde viering. Op training had trainer Ferrera nog gezegd dat Coosemans zich geen nummer 10 moest wanen. Na zijn assist schreeuwde de doelman in het oor van zijn coach: "zie je wel dat ik een nummer 10 ben."