• home
 • video
 • pas verschenen

  Servië houdt Nederlandse vrouwen van Europese titel volleybal

  Servië viert de tweede Europese titel in het volleybal.

  De Servische volleybalvrouwen hebben zich voor de tweede keer tot Europees kampioen gekroond. Op het EK in Azerbeidzjan en Georgië waren ze in de finale te sterk voor Nederland. Het is de tweede keer dat de Servische vrouwen de Europese titel winnen. Opvallend: de twee landen kwamen uit de groep van de Belgen.

  De Nederlandse aanval was niet helemaal bij de les en die kans greep Servië met beide handen. Vooral sterspeelster Boskovic liet haar klasse zien in de finale in Bakoe.

  Met een geweldige vechtlust verweerde Nederland zich kranig, dat leverde ook setwinst op in de derde set, maar het was niet voldoende voor de zege. Daarvoor was de aanvallende kracht bij Servië te groot. Nederland boog het hoofd bij 3-1.

  Een verdiende zege voor olympische vicekampioen Servië dat op het EK amper twee sets verloor: tegen Nederland in de finale en tegen de Yellow Tigers in de groepsfase. Het is de tweede Europese titel voor Servië, ook in 2011 won het het EK.

  Eindfase EK volleybal (v)
  RondeWedstrijduitslag
  FinaleNederland - Servië1-3 
  Match voor bronsAzerbeidzjan - Turkije1-3
  Halve finalesNederland - Azerbeidzjan3-2
   Servië - Turkije3-0
  KwartfinalesAzerbeidzjan - Duitsland3-0
   Rusland - Turkije0-3
   Italië - Nederland0-3
   Servië - Wit-Rusland3-0