• home
 • video
 • pas verschenen

  Piqué barst in tranen uit: "Slechtste dag uit mijn carrière"

  Piqué verscheen net als zijn ploegmaats in de Catalaanse kleuren.

  Gerard Piqué heeft vandaag naar eigen zeggen de "slechtste dag" uit zijn carrière beleefd. De verdediger van Barcelona en uitgesproken Catalaan barstte in tranen uit na de zege van Barcelona in een leeg Camp Nou op de dag van het Catalaanse referendum.

  Zondag is een dag vol chaos en gewonden geworden in Catalonië en dus ook in Barcelona. Lang was het onzeker of Barcelona-Las Palmas wel kon doorgaan, maar uiteindelijk werd de match afgewerkt in een leeg stadion.

  "Het was een heel moeilijke wedstrijd om te spelen", zegt Piqué. Dit was met voorsprong de slechtste dag uit mijn professionele carrière en uit mijn leven." Piqué had in de voormiddag zijn stem uitgebracht.

  "Je kunt voor, tegen of blanco stemmen, maar je gaat stemmen. In dit land mochten de mensen decennialang niet gaan stemmen. Stemrecht is een recht dat we moeten verdedigen. Ik ben Catalaan, ik voel me Catalaan en vandaag ben ik meer dan ooit trots op het Catalaanse volk."

  "Als ik een probleem vorm, dan stop ik bij nationale ploeg"

  Piqué speelde al 91 keer voor Spanje en werd met Spanje wereldkampioen in 2010 en Europees kampioen in 2012. De verdediger heeft wel al zijn afscheid van de nationale ploeg aangekondigd, hij stopt na het WK in Rusland.

  "Ik ga ervan uit dat ik nog altijd voor Spanje kan uitkomen, want er zijn veel mensen in Spanje die niet akkoord gaan met wat er vandaag gebeurd is in Catalonië en die geloven in democratie", zegt Piqué.

  "Maar als de bondscoach of iemand van de voetbalbond denkt dat ik een probleem vorm, dan heb ik er geen enkel probleem mee om een stap opzij te zetten en al voor het WK te stoppen voor Spanje."