Ga naar de inhoud

meest recent

      Geen Nainggolan, wel Kompany in selectie: "Niet moment om te experimenteren"

       vr 29 september 2017 12:10
      Martinez laat Boyata terugkeren in de selectie.
      Ook in de laatste 2 WK-kwalificatiematchen doet bondscoach Martinez geen beroep op Radja Nainggolan. Vincent Kompany en Dedryck Boyata zitten wel in de selectie voor de duels tegen Bosnië-Herzegovina (7 oktober) en Cyprus (10 oktober). Kompany zal echter niet spelen.

      Toen bondscoach Martinez iets over 12u deze middag de namen van zijn selectie begon voor te lezen, spitste iedereen vooral de oren of de naam van Nainggolan zou vallen.

      Neen dus. Ondanks de afwezigheid van de geblesseerde Moussa Dembélé, de schorsing van Witsel tegen Bosnië en een twijfelachtige Fellaini. "We gaan voor continuïteit in de laatste twee kwalificatiematchen", zei Martinez.

      "Het is een tactische keuze. Voor de positie waar Radja het beste speelt, hebben we spelers waarvan ik vind dat ze bij de nationale ploeg beter presteren."

      "Het is ook niet het moment om te experimenteren. We moeten naar de FIFA-ranking blijven kijken om reekshoofd te worden voor de WK-loting. Later is er nog tijd om te experimenteren." 

      De deur dichtdoen voor Nainggolan deed de bondscoach opnieuw uitdrukkelijk niet. "Neen, dit is niet het einde voor Radja bij de Rode Duivels. Er wordt veel drama rond hem gecreëerd, maar dat is niet nodig. Hij behoort tot de lijst spelers die we altijd blijven volgen." 

      Guardiola: "Kompany zal niet meespelen"

      In vergelijking met de vorige selectie zijn de geblesseerde Moussa Dembélé en Christian Benteke er niet bij. Boyata is de enige nieuwkomer. De bondscoach selecteerde met andere woorden een speler minder.

      Wel bij de selectie zijn Axel Witsel en Vincent Kompany. Kompany speelde zijn laatste wedstrijd op 31 augustus tegen Gibraltar. Daarna kwam hij niet meer in actie door een kuitblessure.

      Martinez: "Net als Fellaini en Chadli komt Kompany terug na een blessure. Het is niet zeker dat hij bij de groep kan blijven, maar we geven hem zoveel mogelijk tijd."

      Pep Guardiola, de coach van Kompany bij Manchester City, zei vandaag dit over Kompany: "Vincent heeft deze maand geen enkele training bij ons kunnen afwerken. Hij zal de Belgische dokters ontmoeten en daarna terugkeren naar Manchester. Hij zal dus niet spelen met België."

      Rond de situatie van Witsel was onduidelijkheid na zijn rode kaart tegen Gibraltar. Was hij nu een of twee matchen geschorst? "De FIFA heeft laten weten dat hij twee wedstrijden geschorst is", zei Martinez.

      "Bosnië is (na Griekenland) de tweede match. Maar tegen Cyprus mag hij spelen."

      "Zou onverantwoord zijn niet naar FIFA-ranking te kijken"

      • Roberto Martinez over het belang om reekshoofd te zijn bij de WK-loting: "Bij een loting speelt geluk altijd mee, maar we willen in de top 7 van de FIFA-ranglijst staan. Het zou onverantwoord zijn om in de laatste twee wedstrijden niet voluit te gaan. We willen reekshoofd zijn."
      • Martinez over de oefenmatchen tegen Japan en Mexico in België: "We hebben gezocht naar de best mogelijke sportieve optie. We hebben dus geen financiële keuze gemaakt (door naar China te reizen), wat wel eens gebeurt in het voetbal. Mexico en Japan komen uit een ander deel van de wereld en hebben een totaal andere stijl van spelen. We kunnen tegen hen spelen, zonder zelf te moeten reizen. Daarvoor verdient de bond krediet."
      Selectie Rode Duivels
      DoelmannenKoen CasteelsWolfsburg (Dui)
       Thibaut CourtoisChelsea (Eng)
       Simon MignoletLiverpool (Eng)
       Matz SelsAnderlecht
      VerdedigersToby AlderweireldTottenham (Eng)
       Dedryck BoyataCeltic (Sch)
       Laurent CimanMontréal (Can)
       Leander DendonckerAnderlecht
       Vincent KompanyManchester City (Eng)
       Jordan Lukaku Lazio (Ita)
       Thomas MeunierPSG (Fra)
       Thomas VermaelenBarcelona (Spa)
       Jan VertonghenTottenham (Eng)
      MiddenveldersNacer Chadli West Bromwich (Eng) 
       Kevin De BruyneManchester City (Eng)
       Steven DefourBurnley (Eng)
       Marouane FellainiManchester United (Eng)
       Youri TielemansMonaco (Fra)
       Axel WitselTianjin Quanjian (Chn)
      AanvallersMichy BatshuayiChelsea (Eng)
       Yannick CarrascoAtletico (Spa)
       Eden HazardChelsea (Eng)
       Thorgan HazardMönchengladbach (Dui)
       Romelu LukakuManchester United (Eng)
       Dries MertensNapoli (Ita)
       Kevin MirallasEverton (Eng)
       Divock OrigiWolfsburg (Dui)
      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.