• home
 • video
 • pas verschenen

  Frutos: "Vanhaezebrouck is een grote trainer"

  Frutos strooit met complimenten naar Vanhaezebrouck.

  0 / 0

  Frutos strooit met complimenten naar Vanhaezebrouck.

  Nicolas Frutos zit zondag tegen Standard wellicht voor de laatste keer als T1 op de bank bij Anderlecht. De Argentijn kijkt tevreden terug op zijn periode als interim-coach, maar beseft dat het voetbal bij paars-wit een stuk beter moet. "De nieuwe trainer zal tijd nodig hebben om daaraan te werken."

  "We hebben goede resultaten neergezet"

  Terwijl Anderlecht volop werk maakt van de opvolging van René Weiler, staat interim-coach Nicolas Frutos voor zijn waarschijnlijk laatste opdracht als T1. De Argentijn wist vooraf al dat hij zondag tegen Standard zeker op de bank zou zitten.

  "Er zijn duidelijke afspraken gemaakt met het bestuur. Voor de nieuwe trainer was het ook niet ideaal geweest om zo kort voor de wedstrijd tegen Standard te arriveren. Met de interlandbreak komt er nu een ideale periode aan om over te nemen", zegt Frutos.

  Frutos is tevreden over wat hij in zijn korte tijd als T1 heeft verwezenlijkt. "We hebben goede resultaten neergezet. We hebben ons geplaatst in de beker en dat was het belangrijkste. We hebben gewonnen bij Waasland-Beveren, waar we de voorbije twee seizoenen punten lieten liggen. Natuurlijk was er ook de pijnlijke nederlaag in de Champions League."

  "Maar we hebben geen tijd om bij die nederlaag stil te staan, ik heb de focus meteen verlegd naar de match tegen Standard. Ik ben gelukkig, we hebben de voorbije dagen goed werk geleverd. Het zou bijzonder zijn om nog een match te winnen, dat is het doel. Voor de club zijn het drie belangrijke punten in de strijd voor Play-off I."

  "Vanhaezebrouck is een grote trainer"

  Frutos kreeg veel kritiek op zijn aanpak in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic. "Ik aanvaard de kritiek en het doet me nadenken. Het is belangrijk om naar de analyses te luisteren, maar de kritiek raakt me niet."

  "Op de training is de organisatie uitstekend en verloopt de uitwerking van het systeem perfect. Maar om dat ook in de wedstrijden om te zetten heb je tijd nodig."

  Toch erkent Frutos dat het niveau van Anderlecht te wensen overlaat. "Ons spelniveau is zeker verontrustend. Maar we hebben tijd en veel werk nodig om daaraan te werken. De nieuwe trainer zal ook tijd nodig hebben om ons niveau op te krikken."

  Die nieuwe trainer wordt hoogstwaarschijnlijk Hein Vanhaezebrouck. Frutos heeft nog niet met hem gesproken, maar ziet zijn komst in elk geval zitten. "Ik heb bewondering voor zijn manier van spelen. Ik heb Gent gevolgd in hun kampioenenjaar en tijdens hun sterke Europese campagne. Ik ken Vanhaezebrouck niet persoonlijk, maar voor mij is hij een grote trainer."

  "Ik sta achter de club, welke beslissing ze ook nemen. Ook al ben ik er over 5 jaar misschien niet meer, ik zal altijd een Anderlecht-man blijven. Maar ik heb hier nog een contract en denk nu niet aan andere clubs."