• home
 • video
 • pas verschenen

  Freire: "Niveau van wielerpeloton ligt lager dan in mijn tijd"

  In 1999 veroverde Freire zijn eerste van 3 wereldtitels.

  Met zijn 3e wereldtitel evenaarde Peter Sagan vorig weekend Oscar Freire. Maar de Spanjaard heeft geen hoge pet op van het huidige peloton. "Er rijden niet veel winnaars rond", zegt de 41-jarige Freire.

  Freire: "Sagan heeft nauwelijks rivalen"

  Oscar Freire (41) zette 5 jaar geleden een punt achter zijn carrière. Met 3 zeges in Milaan-Sanremo, winst in Gent-Wevelgem, de groene trui en 3 wereldtitels kan de Spanjaard zwaaien met een blinkende erelijst.

  Maar de huidige generatie is volgens Freire niet vergelijkbaar met de zijne. "Sagan start tegenwoordig in elke eendagskoers als topfavoriet", zegt de Spanjaard aan Sporza.

  "Sagan sprint goed en klimt het best van alle sprinters. Als het parcours niet te veel bergop is, is hij de beste van alle renners. Maar hij heeft niet veel rivalen in WK’s en andere wedstrijden en dat was 6 à 8 jaar geleden ondenkbaar."

   

  Freire: "Het niveau is gezakt"

  Freire trekt één conclusie uit het gebrek aan concurrentie voor Sagan: "Het niveau van het wielerpeloton is volgens mij gezakt", zegt de Spanjaard. "Er zijn niet veel toprenners meer."

  "Sagan is zo vaak superieur tegenover de rest, wat betekent dat het niveau van het internationale wielerpeloton niet heel hoog is. Valverde wint het grootste deel van de wedstrijden waarin hij start. Contador heeft jaren de toon aangegeven in de grote rondes."

  "En dat wil zeggen dat er wel een paar goede renners zijn, maar veel winnaars rijden er niet rond in het huidige peloton."

  Freire blikt terug op zijn wereldtitels in Extra Time Koers (21/09)

  Video player inladen...