• home
 • video
 • pas verschenen

  Cyprus met Standard-verdediger Laifis tegen België

  Konstantinos Laifis is om den brode verdediger bij Standard.

  De Cypriotische bondscoach Ran Ben Shimon heeft zijn 24-koppige selectie bekendgemaakt voor de WK-voorrondewedstrijden tegen Griekenland (7 oktober) en België (10 oktober), op de laatste twee speeldagen in groep H.

  Met Konstantinos Laifis (Standard) en Grigoris Kastanos (Zulte Waregem) zitten er twee bekende gezichten in de selectie.

  De Rode Duivels zijn sinds begin deze maand al zeker van een plaats op het WK van komend jaar in Rusland, maar moeten nog vol aan de bak om op 1 december reekshoofd te zijn bij de WK-loting in het Kremlin in Moskou.

  Bij 6 op 6 zijn de Belgen net als vier jaar geleden voor het WK in Brazilië reekshoofd. Bij 4 op 6 moet er gerekend worden, maar blijft de kans wel groot.

  Na Bosnië zullen de Belgen dus ook voluit gaan tegen Cyprus, dat met een huidige 4e plaats in de groep nog een waterkans maakt op een stek in de barrages.

  België-Cyprus staat 9,5-0,5

  Op de 7e speeldag zorgden de Cyprioten voor de verrassing met een 3-2 thuiszege tegen de Bosniërs, maar tegen de Rode Duivels kunnen de eilandbewoners geen al te goede papieren voorleggen.

  In 10 officiële interlands werd 9 keer verloren en 1 keer gelijkgespeeld. Die draw was in 1995 in een EK-kwalificatiewedstrijd (1-1).

  Begin september vorig jaar openden de Rode Duivels hun WK-kwalificatiecampagne met 0-3 zege in Nicosia (foto hieronder met Eden Hazard). Romelu Lukaku (2x) en Yannick Carrasco zorgden toen voor de doelpunten.

  De Cypriotische selectie:

  Doelmannen: Antonis Giorgallides (AEK Larnaca), Neofytos Michael (Aris Limassol), Konstantinos Panagi (Omonia Nicosia)

  Verdedigers: Marios Antoniades (AEK Larnaca), Giorgos Merkis (APOEL Nicosia), Nektarios Alexandrou (APOEL Nicosia), Giorgos Vasiliou (Apollon Limassol), Konstantinos Mintikkis (Nea Salamis), Renato Margaça (Omonia Nicosia), Fanos Katelaris (Omonia Nicosia), Jason Demetriou (Southend United/Eng), Konstantinos Laifis (Standard/BEL)

  Middenvelders
  : Vincent Laban (AEK Larnaca), Andraas Avraam (AEL Limassol), Marios Nicolaou (AEL Limassol), Giorgos Oikonomidis (Anorthosis Famagusta), Andreas Makris (APOEL Nicosia), Vasilios Papafotis (Doxa Katokopias), Kostakis Artymatas (AOK Corfu/Gri), Charalampos Kyriakou (Estoril/Por), Grigoris Kastanos (Zulte Waregem/Bel)

  Aanvallers
  : Nestoras Mytidis (AEK Larnaca), Pieros Sotiriou (FC Kopenhagen/Den), Konstantinos Charalambides (AEK Larnaca)