• home
 • video
 • pas verschenen

  City bevestigt dat Agüero geblesseerd raakte in auto-ongeval in Nederland

  Agüero was in Amsterdam voor een concert.

  Sergio Agüero is gisterenavond betrokken geraakt in een auto-ongeval in Nederland. De spits van Manchester City was in Amsterdam voor een concert, maar raakte gewond toen zijn taxi tegen een verkeerspaal reed. City speelt zaterdag de topper tegen Chelsea, maar dat zal zonder Agüero zijn.

  Agüero was in Amsterdam op uitnodiging van de Colombiaanse zanger Maluma. Dat blijkt uit een foto samen met de zanger die Agüero donderdagavond postte op Instagram. "Bedankt voor de uitnodiging", schreef de Argentijn er bij.

  De taxi waarin Agüero zat zou na het optreden op weg geweest zijn naar de luchthaven toen de auto tegen een verkeerspaal reed. Volgens Manchester City is de speler daarbij geblesseerd geraakt. Meer details geeft de club niet. Hij wordt vandaag in Manchester onderzocht.

   

  Blessure komt op een erg slecht moment

  Volgens Britse en Nederlandse media heeft Agüero een rib gebroken, maar dat is nog niet bevestigd. Sowieso komt de blessure van Agüero erg ongelegen. City speelt morgen op het veld van titelconcurrent Chelsea.

  Bovendien speelt Argentinië op 5 en 10 oktober zijn laatste twee kwalificatiematchen voor het WK. Argentinië is pas vijfde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. 

  City bevestigt in zijn officiële communicatie dat Agüero een vrije dag had, maar wellicht zal trainer Pep Guardiola toch niet lachen met een overzeese uitstap twee dagen voor de match tegen Chelsea. Agüero scoorde dit seizoen zeven goals in acht matchen voor City.