• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-organisator zit met schuldenput en pinkt traantje weg wegens grote solidariteit

  Het wordt WK-organistor Stormoen even te veel.

  0 / 0
  Na het wereldkampioenschap in Bergen (Noo) blijkt de organisatie met een financiële kater te zitten. Momenteel wordt geld ingezameld met crowdfunding, tot grote blijdschap van Helge Stormoen, de "event manager" van het WK.

  Het WK in Bergen staat nu al te boek als een van de gezelligste en best georganiseerde: veel volk, goeie ambiance en duidelijke richtlijnen voor alle betrokkenen. 

  Maar aan zo'n organisatie hangt een kostenplaatje vast en dat is de verwachtingen fel aan het overstijgen. De NOS maakt zelfs gewag van een put van ruim 7 miljoen euro.

  Heel Noorwegen leeft intens mee met de organisatie en daarom is dinsdag via de sociale media een inzamelactie op touw gezet. Woensdagavond stond de teller al op 3 miljoen Noorse kronen, zo'n 320.000 euro. Meer dan 14.000 Noren hebben een bedrag gestort.

  Een aantal van die donoren heeft een videoboodschap gemaakt om wat uitleg te geven bij de schenkingen (zie video hieronder). Helge Stormoen, het hoofd van de WK-organisatie, is ontroerd: "Fantastisch. Hier word je emotioneel van..."

  WK-organisator pinkt traantje weg:

  Facebook-posts van de organisatie: