• home
 • video
 • pas verschenen

  Het seizoen van Inter-Belg Zinho Vanheusden zit er al op

  Zinho Vanheusden.

  Het Youth League-duel tussen Inter en Dinamo Kiev gisteren is meteen de laatste match geweest van Zinho Vanheusden dit seizoen. De Belg liep een zwaar knieletsel op.

  Vanheusden is woensdag kort voor de rust van de wedstrijd met een draagbaar van het veld geholpen. Hij hield zijn handen kermend van de pijn voor zijn gezicht.

  Vandaag is onze landgenoot langsgegaan bij specialist Koen Lagae in Antwerpen. Die stelde vast wat Vanheusden en zijn entourage al vreesden: de kruisband van zijn linkerknie is gescheurd. Dat betekent einde seizoen.

  Vanheusden, die dit seizoen in de competitie al elke keer tot de wedstrijdselectie behoorde, zal niet in Italië, maar in België herstellen bij de gerenommeerde revalidatiespecialist Lieven Maesschalk.

  "Het slechtst mogelijke moment"

  "Zinho was gisteren enorm ontgoocheld, want hij kreeg dit seizoen bij Inter kansen in de eerste ploeg en de nationale beloften van België", zegt vader Vanheusden.

  "Bovendien waren er beginnende contractbesprekingen met Inter. Dit komt dus op het slechtst mogelijke moment. Maar er zijn mensen die het erger hebben in hun leven. Vandaag is Zinho al iets beter in zijn hoofd."

  Houd je haaks, Zinho: