• home
 • video
 • pas verschenen

  Familie vangt bot: Hof van Cassatie klasseert dossier van Marco Pantani

  Marco Pantani overleed in 2004.

  Het Italiaanse Hof van Cassatie heeft een einde gemaakt aan het onderzoek naar het overlijden van wielrenner Marco Pantani in 2004. Het Hof verwierp het beroep van de advocaten van de familie van Pantani tegen het klasseren van het dossier.

  Het ging om een nieuw onderzoek dat in 2014 werd geopend op vraag van de familie van Marco Pantani, die volhoudt dat Pantani het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

  Pantani stierf door een combinatie van een te hoge dosis antidepressiva en cocaïne. Zijn familie vermoedt dat Il Pirata door iemand gedwongen werd om de middelen in te nemen.

  Volgens Italiaanse media oordeelde het Hof van Cassatie dat het beroep tegen de klassering onontvankelijk was "omwille van het ongegrond karakter van de informatie over een (mogelijk) misdrijf". De familie werd veroordeeld tot het betalen van gerechtskosten.