• home
 • video
 • pas verschenen

  Dwyane Wade gaat "broer" LeBron James helpen bij Cleveland

  LeBron James en Dwyane Wade zijn weer herenigd.

  Dwyane Wade en LeBron James zijn herenigd bij de Cleveland Cavaliers. Wade en James wonnen samen twee titels bij Miami. "Ik kijk ernaar uit om weer aan de zijde van mijn "broer" LeBron te spelen en onze derde titel samen te veroveren", zegt de 35-jarige guard.

  Dwyane Wade speelde het afgelopen seizoen bij de Chicago Bulls, maar zijn contract werd uitgekocht. "Cleveland is voor mij de beste plaats om te blijven spelen op het hoogste niveau", vindt Wade, die in 2006 zijn eerste titel won met Miami.

  James en Wade speelden samen bij Miami tussen 2010 en 2014 en wonnen twee NBA-titels. "Ik kijk ernaar uit om weer aan de zijde van mijn broer te spelen en onze derde titel samen te veroveren."

  Cleveland haalde de afgelopen drie seizoenen telkens de NBA-finale, maar enkel in 2016 kon het de Golden State Warriors verslaan in die finale. "Cleveland weet wat ik een titelkandidaat kan bijbrengen als speler en als leider in de kleedkamer."

  De Cavaliers zullen Wade goed kunnen gebruiken in het begin van het seizoen, want aanwinst Isaiah Thomas revalideert nog van een heupblessure. Thomas ruilde Boston voor Cleveland, topspeler Kyrie Irving maakte de omgekeerde beweging.