• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Niet de fouten herhalen die we tegen Nice gemaakt hebben"

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Zulte Waregem neemt het vanavond op tegen Lazio. "We komen om een goed resultaat neer te zetten", blikt trainer Francky Dury vooruit. "Maar als je fouten maakt op dit niveau, word je afgestraft."

  Lazio had op de eerste speeldag tegen Vitesse niet veel overschot. Geeft dat Francky Dury hoop? "Ze hadden niet veel overschot, maar hebben wel gewonnen", zegt hij. "Vitesse heeft een goede match gespeeld."

  "Wij hebben eigenlijk ook een goede match gespeeld tegen Nice, maar dit is Europa, we moeten een beetje onze plaats kennen. Het gaat erom dat je geen fouten mag maken. Als je op dat niveau fouten maakt, word je afgestraft."

  "Ik onthoud 2 doelpunten uit de match tegen Nice: het moment dat we pressen en zij een fantastisch 2e doelpunt maken en het moment dat we hoog spelen en initiatief nemen, maar dat we in een fantastische omschakeling gepakt worden. Dat kun je tegen Lazio ook verwachten."

  "Ze hebben met Immobile een heel functionele spits, die heel mobiel is en een pak doelpunten heeft gemaakt. We mogen de fouten niet herhalen die we gemaakt hebben tegen Nice."

  Hoe wil Dury Immobile afstoppen? "Geen ruimte geven. Die mannen kunnen ongelofelijk goed accelereren. Dat zijn topspelers die je geen ruimte mag geven. Maar dan moet je heel goed kunnen verdedigen."

  "Hebben goede lessen getrokken uit Nice"

  "Maar ik blijf erbij: het is je spel in balbezit dat bepaalt hoe je staat in balverlies. Als je spel in balbezit goed is, kun je dat klaarspelen. Maar in het andere geval hebben we een positioneel probleem in de omschakeling."

  "Ik ben een coach. Een coach moet geloven in zijn team, anders ben je niet op je plaats. Ik geloof dat we morgen een goed resultaat kunnen neerzetten en zal mijn team ook op die manier voorbereiden."

  "We hebben goede lessen getrokken uit Nice. Ik heb toen gezegd tegen mijn team: "Jongens, ik ben niet ontgoocheld dat we met 1-5 verloren hebben." Ik vind dat we momenten gehad hebben waarop we heel goed gevoetbald hebben."

  "Als ik die les kan trekken na de wedstrijd tegen Lazio ben ik ook tevreden. We komen om een goed resultaat neer te zetten, maar de omstandigheden kunnen bepalen dat we verliezen. We moeten hier vertrekken met een goed gevoel, zodat we in de competitie klaar zijn voor Lokeren", besluit Dury.

  "Als het stadion leeg is, is dat een handicap voor iedereen"

  Geen kolkende Stadio Olimpico vanavond in Rome. Lazio moet het na problemen met zijn supporters immers zonder fans stellen. Enkel een 200-tal fans van Zulte Waregem is toegelaten in het stadion. Francky Dury vindt dat jammer.

  "Europa League staat voor het promoten van de sport", zegt hij. "Als het stadion leeg is, is dat een handicap voor iedereen. In de eerste plaats voor de spelers langs beide kanten, maar ook voor de supporters."

  Heylen: "Tegen wie je speelt, maakt niet uit"

  Michaël Heylen is alvast onder de indruk van het stadion van Lazio. "Het is een heel mooi stadion, met een groot veld. Groter dan bij ons, heb ik de indruk. Kort afgereden, maar de bal rolt wel goed. Als we morgen ons spel vinden, kunnen we goed voetbal brengen."

  "Je moet het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Tegen wie je speelt, maakt niet uit. We moeten onszelf tonen in Europa en na de nederlaag tegen Nice moeten we ons herpakken. We hebben vertrouwen getankt in de wedstrijd tegen Gent en we moeten proberen ons eigen spel te vinden en voor de overwinning gaan."

  "We hebben een plannetje en hopelijk werkt dat. De kansen komen altijd, elke wedstrijd creëren we kansen en maken we een goal. We moeten dus proberen om de organisatie achterin te houden en vanuit die organisatie op de counter proberen."