• home
 • video
 • pas verschenen

  Boze Bayern-fans op PSG: "75 euro voor een ticket? Wij zijn Neymar niet"

  De spandoeken in Parijs spreken voor zichzelf.

  De supporters van Bayern hebben hun avondje in Parijs in mineur beleefd. Voor de Champions League-match klaagden ze in de tribunes al de forse ticketprijs aan, erna moesten ze bekomen van een pijnlijke 3-0-nederlaag.

  Bayern München leed gisteren een zeldzaam zwaar verlies in het Europese kampioenenbal. De Duitse Rekordmeister incasseerde 3 doelpunten tegen een counterend PSG. Het was een slag in het gezicht van de 2.500 meegereisde Bayern-aanhangers.

  Voor de match lieten die Duitse supporters al hun ongenoegen blijken over de ticketpolitiek van PSG. "75 euro voor een kaartje? Wij zijn Neymar niet. Ticketprijzen moeten redelijk zijn", hadden ze op enkele spandoeken geschilderd.

  "Ze zouden beter een loflied voor Bayern zingen"

  De kritische noot volgt op enkele bedenkingen van Bayern-voorzitter Uli Hoeness. Die had zich in de aanloop naar het voetbalduel tussen PSG en zijn club al danig gestoord aan de absurde transferbedragen die omgaan in het hedendaagse voetbal en vooral bij PSG, dat zo'n 400 miljoen euro spendeerde aan aanvallers Neymar en Mbappé.

  Hoeness: "Een speler die 100 miljoen euro kost past niet in de filosofie van Bayern. En als er mensen zijn die hier kritiek op hebben, zouden ze beter eens nadenken en een loflied voor ons zingen. Wij zijn op eigen kracht succesvol."

  "Er zal een moment komen waarop bepaalde geldschieters zullen beseffen dat ze er pakken geld hebben ingestoken en toch niet bereiken wat ze willen bereiken. In het voetbal kan er maar één ploeg met de prijzen gaan lopen. Wel, op den duur zullen ze er hun buik vol van hebben en dan breekt de tijd van Bayern weer aan."

  Op Twitter:

  Reactie op Sporza-tweet: