• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne hoopt op regen in Maleisië: "Ik duim voor zo'n kans"

  Stoffel Vandoorne eindigde als zevende in Singapore.

  Na de succesvolle GP van Singapore wil Stoffel Vandoorne nu ook scoren in Maleisië, ook al ligt dat circuit zijn McLaren niet. Onze landgenoot hoopt stiekem op het moessonseizoen om zaakjes te doen. "Er is altijd wel wat drama in Maleisië", zegt Vandoorne.

  "Net als Singapore is Maleisië helemaal nieuw voor mij", zegt Vandoorne. "Ik heb hier nog nooit gereden. Maar het lijkt een leuk circuit, maar het zijn vooral de vochtige omstandigheden die van de race een uitdaging  maken."

  "Na het positieve weekend in Singapore kijk ik uit naar de GP van Maleisië. Ik ben in Kuala Lumpur toegekomen met weer wat extra vertrouwen en ik hoop dat ik de stijgende lijn kan doortrekken."

  In Singapore eindigde Vandoorne als zevende op een stratencircuit waar het gebrek aan paardenkracht de McLaren niet zo veel parten speelde. Dat is in Maleisië met zijn lange rechte stukken wel even anders.

  "Het circuit ligt ons inderdaad niet zoals Singapore wel deed", weet Vandoorne. "We moeten dus voorzichtige ambities hebben. Maar er is altijd wel wat drama in Maleisië en kans op buien, dus ik zal duimen voor zo'n kans om voor de punten te kunnen strijden."