• home
 • video
 • pas verschenen

  Tuur Dierckx in Antwerpfilm: "Moeten pinten nog altijd betalen in tankstation"

  Tuur Dierckx herinnert zich de kampioenenmatch nog levendig.

  Acteur en cineast Luk Wyns heeft een film gemaakt over het kampioenenseizoen van Antwerp. In "Take us home" diepen spelers, coaches en bestuursleden herinneringen op. Zo is er het verhaal over de dorstige busrit van Roeselare naar Antwerpen.

  "Eventjes bijtanken"

  De voorbije twee seizoenen heeft Luk Wyns zijn camera's laten draaien in en rond de Bosuil. Het resultaat is vanaf volgende week te zien in de bioscoop. In "Take us home" kunnen de Antwerpfans de promotie naar de hoogste afdeling opnieuw beleven.

  De spelers herinneren zich de avond in Roeselare nog levendig. Antwerp won met 1-2 op Schiervelde. Op de bus naar Antwerpen vlogen de spelers in het bier.

  "Tot alle pinten op waren. We zijn gestopt in het eerste tankstation waar we mochten stoppen van de politie", vertelt Björn Vleminckx. "Dan moet je eventjes bijtanken", vindt Maxime Biset. "We moeten wel nog altijd gaan betalen in het tankstation", lacht Tuur Dierckx.

  Enkele fragmenten uit Take us home:

  Luk Wyns: "Mijn cadeau aan mijn ploeg"

  Gisteren kregen de spelers de première van "Take us home" te zien bij Luk Wyns thuis. ATV was er ook bij. "Dit is mijn cadeau aan mijn ploeg", glunderde Wyns voor de camera van de regionale zender.