• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan rijdt dit seizoen niet meer in regenboogtrui: "Wil even thuis genieten"

  Peter Sagan haalt zijn regenboogtrui niet meer uit de kast dit jaar.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Peter Sagan is op een persconferentie in Oostenrijk nog eens teruggekomen op zijn wereldtitel in Bergen. "Elke wereldtitel was anders en dus speciaal", zegt de Slovaak over zijn 3 opeenvolgende zeges.

  Peter Sagan was in Hochstein, Oostenrijk, om er een nieuw mountainbikeparcours te promoten. Met de nodige wheelies huldigde de drievoudige wereldkampioen de omloop in.

  Zijn overwinning in Bergen kan Sagan nog altijd moeilijk vatten. "Wat er gebeurd is? Ik heb gewonnen", zei hij op zijn typisch laconieke manier.

  Zijn 3 titels beschouwt Sagan als zijn 3 kindjes. "Elk WK was speciaal. Ze waren allemaal verschillend: verschillend parcours, verschillende stad, verschillend wedstrijdverloop,... Elk moment in die koersen zijn altijd speciaal."

  Uiteraard wilden de Oostenrijkse journalisten weten of Sagan in Innsbruck voor een 4 op een rij gaat. "Laat me eerst van deze titel genieten. Daar wil ik volgend jaar pas aan denken."

  De Slovaak zet nu al een streep onder zijn seizoen. "Ik ga nu naar huis en probeer daar wat te genieten. Tijdens het jaar zijn we bijna nooit thuis. Ik probeer ook een knusse thuis maken voor de baby."