• home
 • video
 • pas verschenen

  Katjoesja lijft Zuid-Afrikaanse WK-vluchter Willem Jakobus Smit in: "Droom kom uit"

  De Afrikaanse kampioen (162) zat in Bergen in de vlucht van de dag.

  Willem Jakobus Smit (24), die de vlag van Zuid-Afrika met verve verdedigde op het WK in Bergen, gaat in 2018 WorldTour rijden: Katjoesja neemt de Afrikaanse kampioen over van het bescheiden Zuid-Afrikaanse RoadCover Cycling Team.

  Willem Smit was een van de 10 vluchters die het WK kleurden, de jongeling hield het lang vol. Smit mocht dit seizoen al 16 keer het zegegebaar maken. Hij is onder meer Afrikaans kampioen op de weg.

  "Dit is een droom die uitkomt", zegt "Willie" Smit op de website van zijn nieuwe ploeg. "Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en mij op het hoogste niveau te tonen. Ik ben Katjoesja heel dankbaar dat ze nu ook inzetten op Afrikaanse renners."

  Teammanager Azevedo: "Brandend verlangen om top te halen"

  Teammanager José Azevedo heeft zijn huiswerk goed gemaakt: "Wat op mij het meeste indruk maakt - meer nog dan zijn resultaten - is zijn brandende verlangen om de top te halen. Hij investeerde veel in de sport en betaalde al zijn reiskosten zelf. Ik hou van zijn attitude."

  "WorldTour-niveau wordt een grote stap, maar ik heb er vertrouwen in en we zullen hem goed begeleiden. Willie kan klimmen, is snel en heeft een goeie tijdrit in de benen. Ik kijk uit naar onze samenwerking."