• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "Alle verhoudingen in acht genomen, doet Antwerp me denken aan Atletico Madrid"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Met Antwerp, Moeskroen en STVV draaien 3 onverwachte ploegen bovenaan in het klassement mee. Filip Joos vindt Antwerp een aanwinst voor eerste klasse. "Moeskroen is de seizoensrevelatie", zegt Marc Degryse.

  Filip Joos pikte de eerste helft van Antwerp tegen Kortrijk eruit. "Je ziet Owusu echt voor die bal gaan bij dat doelpunt. Dat is een soort verrijzenisverhaal. Vorig seizoen mocht hij weg, hij was niet meer nodig, was misschien toch wat te weinig voor eerste klasse. Oulare valt uit en Jaadi staat dan eerst even in de spits, maar Owusu heeft nu 4 goals."

  "Als je ziet welke inspanningen hij ook voordien al leverde, zag je waarom Kortrijk ten onder ging. Ze waren niet klaar voor dat type voetbal, voor die Sturm und Drang."

  "De 2e goal was ook fantastisch, een wereldgoal. Het leeft er, ze spelen goed. Ze doen me denken aan Atletico Madrid, alle verhoudingen in acht genomen. Er zit sfeer en drang in. Je kunt niet zeggen dat ze top 6 zullen spelen, maar dat het een aanwinst is, echt waar. Het zit goed in elkaar."

  Video player inladen...

  "Moeskroen heeft evenveel zeges als Oostende, Gent, Genk en Standard samen"

  Ook Marc Degryse koos voor zijn moment van de week een van de kleinere clubs. "De seizoensrevelatie, samen met Antwerp en STVV, is Moeskroen. Ze staan 3e. Dit was een wedstrijd waarvan je voor de start van de competitie gezegd had: "Moeskroen en Eupen, die spelen voor de degradatie."

  "Dit Moeskroen is van speeldag 1 een goede ploeg. De enige ploeg ook die al gewonnen heeft tegen Club Brugge. Ze hebben 5 overwinningen, evenveel als Oostende, Gent, Genk en Standard samen. De voorbije jaren zeiden we altijd dat het niet erg zou zijn als Moeskroen eruit zou vallen, we gingen ook niet graag kijken."

  "Ook Rednic leeft weer op. Hij laat zijn ploeg goed voetbal brengen. Oké, de overwinning was misschien gevleid, want Eupen had zeker ook kunnen winnen. Maar ze hebben 6 op 24 en staan daar, samen met Antwerp en STVV. Onwaarschijnlijk."

  Video player inladen...

  Ook op VRT NU

  U kunt de volledige Extra Time van maandag 26 september ook bekijken op de website van VRT NU.