• home
 • video
 • pas verschenen

  Het sprookje van Oumar Niasse: geen clubkostuum gekregen, maar wel matchwinnaar

  De vreugde bij Niasse was enorm.

  Voor het mooiste voetbalverhaal van de week moeten we bij Everton zijn. Oumar Niasse kreeg geen clubkostuum, maar scoorde wel 2 keer tegen Bournemouth. Eén fan houdt er alvast een tatoeage aan over.

  Niasse werd in januari 2016 voor 13,5 miljoen pond van Lokomotiv Moskou naar Everton gehaald door Roberto Martinez. Maar die gaf hem eigenlijk amper kansen en het jaar nadien met Ronald Koeman was het nog erger. Uiteindelijk werd hij uitgeleend aan Hull City, waarmee hij vervolgens degradeerde.

  Dit seizoen was het eigenlijk meer van hetzelfde, tot Koeman slecht begon met Everton en geen extra vervanger kon kopen voor Lukaku. Niasse mocht plots weer meetrainen en hij scoorde deze week in de League Cup. Straffer nog: zaterdag viel hij, meer dan 500 dagen na zijn laatste Premier League-minuten, in en scoorde hij 2 keer tegen Bournemouth.

  Niet slecht voor een jongen die zelfs geen clubkostuum of locker had gekregen. En die zelfs niet hoeft te hopen op een doelpunt in de volgende wedstrijd, want hij is niet opgenomen in het Europa League-team van Everton.

  "Als Niasse invalt en scoort, laat ik een Angry Birds-tattoo zetten"

  Eén Everton-supporter zal misschien niet in de wolken zijn met de doelpunten van Niasse. De jongeman had zaterdag tijdens de eerste helft een opvallende belofte gedaan op Twitter. "Als Niasse invalt en het winnende doelpunt maakt, laat ik een Angry Birds-tattoo zetten op mijn pols", schreef hij.

  De makers van het populaire spelletje hebben al laten weten dat zij willen betalen voor de tatoeage.