• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Celtic-doelman Bailly: "Celtic is sterker dan Anderlecht"

  Logan Bailly in het shirt van Celtic.

  Logan Bailly stond de voorbije 2 seizoenen op de loonlijst van Celtic, woensdagavond de tegenstander van RSCA in de Champions League. De huidige keeper van Moeskroen weegt de paars-witte kansen in het duel tussen de Belgische en Schotse kampioen.

  "Niet zomaar 6 Schotse titels op een rij"

  "Dat Anderlecht maar uitkijkt. Je wordt niet op je ene been zes keer op een rij kampioen van Schotland. Celtic heeft een ploeg van vechters en beschikt over veel individuele kwaliteit. De Franse aanvaller Moussa Dembele komt terug van een lange revalidatie , maar het gevaar komt uit alle hoeken", zegt Bailly op rtbf.be.

  "Ze hebben verschillende "wapens": Griffiths, Sinclair, aanvoerder Brown en vooral Patrick Roberts, die gehuurd wordt van Manchester City en voor mij een klasse apart is. Voeg daarbij een gerenommeerde coach als Brendan Rodgers en je weet waar je aan toe bent."

  "Volgens mij is Celtic intrinsiek sterker dan Anderlecht. Maar in voetbal is natuurlijk alles mogelijk: paars-wit heeft vorig seizoen tegen Manchester United in de Europa League laten zien dat het er staat op de grote gelegenheden."

  "Champions League is nog veel intenser"

  Hoewel Bailly in 2 jaar amper 5 matchen voor Celtic speelde, heeft hij de waarden van de club ontzettend leren waarderen. "Celtic ademt geschiedenis en passie, met enorm fanatieke supporters die hun ploeg tot het uiterste kunnen duwen."

  "Ik heb in de Bundsliga gespeeld en heb veel gehoord over derby's in Turkije, maar de ambiance in Celtic Park is uniek. Dat zal Anderlecht op 5 december ook ervaren. Nooit meegemaakt. Daarvoor doe je het als voetballer. In het kampioenschap gaat het er al warm aan toe, maar in de Champions League is het nog vele keren intenser."

  "De katholieke achtergrond van Celtic en de protestantse inslag van de Rangers is ook een belangrijk historisch aspect, maar daar heb ik zelf eerlijk gezegd niet veel van gemerkt. Ik ben in elk geval nooit verplicht om naar een misviering te gaan."