• home
 • video
 • pas verschenen

  Buffel: "Celtic staat op dit moment verder dan Anderlecht"

  Celtic zette de 409e Old Firm naar zijn hand.

  Als Anderlecht droomt van een Europese overwintering, kan het morgen tegen Celtic maar beter de drie punten thuis houden in zijn tweede Champions League-duel. Thomas Buffel, die drie seizoenen voor stadsgenoot Glasgow Rangers speelde, keek afgelopen weekend naar The Old Firm. De ancien van Genk schat paars-wit niet kansloos in.

  "Celtic heeft wel wat dribbelvaardige spelers"

  Zaterdag stond in Schotland al de 409e Old Firm op het programma, de klepper tussen aartsrivalen Celtic en Rangers FC. Celtic won met 0-2. "De Rangers zijn de kloof aan het dichten, maar Celtic heeft meer ervaring om het verschil te maken", analyseert Buffel.

  "Anderlecht zal moeten opletten voor de dribbelvaardige spelers op de flanken. Sinclair en Roberts staan tegenvoets en komen graag naar binnen. Celtic heeft met Griffiths ook iemand die heel goede vrije trappen kan geven."

  "Achterin hebben ze fysieke présence en op het middenveld staat Scott Brown, een aanvoerder met veel ervaring die het vuile werk opknapt en de duels niet schuwt."

  "Anderlecht kan thuis net iets meer in Europa"

  "Op dit moment staat Celtic verder dan Anderlecht. Na de trainerswissel is paars-wit nog op zoek naar een hecht elftal. Celtic heeft meer automatismen. Maar Anderlecht heeft wel al getoond dat het thuis net iets meer kan in Europa."

  Met ook nog PSG en Bayern München in hun poule mikken Anderlecht en Celtic realistisch op de derde plaats en de overwintering in de Europa League.

  "Bayern en PSG zijn toch een klasse of twee te groot", zegt Buffel. "Anderlecht en Celtic moeten strijden voor de derde plek. Het is dan ook belangrijk om die eerste wedstrijd naar je hand te zetten."

  Bekijk hier de doelpunten uit The Old Firm: