• home
 • video
 • pas verschenen

  Backaert is 3e in eerste luik van Ronde van Toscane, Cummings wint

  Stephen Cummings kan voor het eerst in zijn Britse kampioenentrui vieren.

  Stephen Cummings (Dimension Data) heeft de eerste rit van de tweedaagse Ronde van Toscane gewonnen. De Brit was de snelste van een kopgroepje met ook nog Egan Bernal, Frederik Backaert en Vincenzo Nibali. Colbrelli won de sprint van het peloton.

  Stephen Cummings slaagde er in de bergachtige finale in te ontsnappen samen met Frederik Backaert, Vincenzo Nibali en Egan Bernal. Hun voorsprong was nooit groter dan een minuut, maar toch bleven ze voor het peloton uit.

  De vier sprintten in Pontedera om de overwinning en de oude Cummings bleek daarin sterker dan zijn jongere kompanen. Het is zijn eerste overwinning in zijn Britse kampioenentrui.

  Sonny Colbrelli won wat later de sprint van het peloton, voor Andrea Pasqualon, na Backaert de 2e renner van Wanty-Groupe Gobert met een ereplaats. Morgen eindigt de wielertweedaagse met een rit die finisht op de klim naar Volterra.

  Uitslag rit 1

  1. Stephen Cummings (GBr) - 182 km in 4u21'39"
  2. Egan Bernal (Col) - zelfde tijd
  3. Frederik Backaert
  4. Vincenzo Nibali (Ita)
  5. Sonny Colbrelli (Ita) op 12"
  6. Andrea Pasqualon (Ita) - z.t.
  7. Marko Kump (Svn)
  8. Armindo Fonseca (Fra)
  9. Francesco Gavazzi (Ita)
  10. Marco Canola (Ita)

  Backaert: "Ik wil nog zoveel mogelijk koersen dit jaar"

  "Ik heb in de laatste 2 kilometer niet meer overgenomen", geeft Frederik Backaert toe. "Maar Cummings stak er in de sprint bovenuit. Voor de 2e plaats was het nog erg nipt met Bernal. Morgen is het aankomst bergop en dan is het de beurt aan Guillaume Martin bij onze ploeg."

  "Zelf steek ik in een goeie vorm. Ik wil nog zoveel mogelijk koersen rijden. Ik stond 1e in het klassement van de meeste wedstrijddagen, maar de renners uit de Vuelta zijn me voorbijgestoken. Jammer dat ze de kermiskoersen niet meetellen. Anders stond ik zeker aan de leiding!"