• home
 • video
 • pas verschenen

  "Chinese club zette ongevallen in scène": Villas-Boas krijgt fikse boete

  Villas-Boas (archief) moet 12.000 euro ophoesten.

  De Aziatische voetbalfederatie heeft Andre Villas-Boas een zware boete gegeven. De Portugese coach van Shanghai SIPG had tegenstander Guangzhou ervan beschuldigd verkeersongevallen in scène te zetten en beledigde een scheidsrechter.

  Shanghai SIPG schakelde in de kwartfinales van de Aziatische Champions League Guangzhou Evergrande uit na strafschoppen. Maar na afloop was coach Andre Villas-Boas niet te spreken over de arbitrage. Hij uitte kritiek op de beslissingen van de scheidsrechter.

  Bovendien beweerde hij ook dat tegenstander Guangzhou geprobeerd zou hebben om de bus van Shanghai tegen te houden. Daarvoor zou de club volgens de Portugees een 5-tal verkeersongevallen in scène gezet hebben.

  De Aziatische voetbalfederatie AFC kan niet lachen met die uitlatingen en legt Villas-Boas een boete van 12.000 euro op. "Dit is de straf voor een eerste overtreding. De volgende keer zal de sanctie zwaarder zijn", klinkt het.

  De technisch directeur van Shanghai twijfelt aan de verkeersongevallen: