• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Bekijk hoe Gilbert probeerde weg te raken in de slotkilometers

  0 / 0
  In de slotfase van het WK wielrennen lieten de mobiele camera's het afweten. Maar dankzij de helikopterbeelden kunt u toch genieten van de laatste 3 kilometer. Zo zien we onder meer een late uitval van Gilbert, die Gaviria en Sagan meekrijgt.

  Julian Alaphilippe en Gianni Moscon hadden op 3 kilometer van de streep een mooie voorsprong toen de mobiele camera's het plots lieten afweten. Pas in de laatste kilometer kregen we dankzij de vaste camera's weer beelden. Het was de Deen Magnus Cort Nielsen die als eerste de bocht rondde.

  Wat tussenin gebeurd was, was op het moment zelf niet duidelijk. Maar de helikopter bleef gelukkig filmen en die beelden tonen nu wat zich afspeelde in volle finale.

  Aanval van Loetsenko

  Het begint met een speldenprikje van Swift, maar ver raakt de Brit niet. Daarop probeert Loetsenko ervandoor te gaan. De Kazach krijgt Gaviria en Sagan mee, maar alles komt weer samen.

  Gilbert waagt zijn kans

  Op 2 kilometer van de streep waagt Philippe Gilbert zijn kans met een late uitval. Fernando Gaviria springt meteen op het wiel van onze landgenoot en ook Peter Sagan reageert. Ze komen bij Kirijenka, die in zijn eentje in de achtervolging was op Alaphilippe en Moscon. Uiteindelijk troept alles weer samen in dat groepje.

  Cort Nielsen gaat op en over Alaphilippe en Moscon

  Vlak voor de boog van de laatste kilometer versnelt Magnus Cort Nielsen dan, met opnieuw Gaviria. De Colombiaan houdt in, terwijl de Deen op en over Alaphilippe en Moscon gaat.

  De afloop van het verhaal is bekend: Cort Nielsen wordt gegrepen op 500 meter van de streep en Sagan sprint naar zijn 3e wereldtitel.

  Beleef de ontknoping vanuit de lucht: