• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Bronckhorst: "Mertens is een van de beste aanvallers in Europa"

  Giovanni van Bronckhorst is op zijn hoede voor Dries Mertens.

  Feyenoord kreeg in zijn eerste Champions League-wedstrijd tegen Manchester City een 4-0-pandoering. Ook de tweede opdracht in het kampioenenbal is zwaar: Napoli. "Ik kijk graag naar die ploeg", zegt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

  De motor van Nederlands kampioen Feyenoord sputtert na competitienederlagen tegen NAC en PSV. Napoli is daarentegen in topvorm: het heeft nog steeds een perfect rapport na zes speeldagen.

  "Napoli is een van de beste ploegen op dit moment", zegt Van Bronckhorst. "Ze spelen offensief voetbal, met veel druk naar voor. Bovendien scoren ze nog eens heel gemakkelijk."

  "We zullen verdedigend heel goed moeten staan. Napoli begint zonder twijfel als favoriet aan de wedstrijd. Het is een hele uitdaging voor ons om het op te nemen tegen dit team."

  Uitblinker Mertens ziet concurrent uitvallen

  Van Bronckhorst is ook op zijn hoede voor Rode Duivel Dries Mertens. "Hij is een van de beste aanvallers in Europa. Hij is anders dan de andere spitsen door zijn manier van spelen. Hij is heel behendig en snel. Zijn stijl past perfect bij die van Napoli."

  En Napoli-coach Maurizio Sarri rekent wel degelijk op Mertens in de basis, want concurrent Arek Milik staat maanden aan de kant met een zware knieblessure. De Poolse spits werd vandaag geopereerd aan zijn knie. Ook vorig seizoen lag hij lang in de lappenmand nadat hij zijn kruisband had afgescheurd.

  Tweets: