• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas Pieters zet België opnieuw op kalender European Tour

  Thomas Pieters was al drie jaar met het project bezig.

  Het golfcircus van de European Tour landt in 2018 opnieuw op Belgische bodem. Van 17 tot 20 mei vindt op de Rinkven Golfclub in Schilde de Belgian Open plaats. Thomas Pieters was de drijvende kracht achter het evenement.

  "Het idee lag al lang op tafel, zo'n drie jaar geleden", zegt Lieselotte, de zus van Thomas Pieters en deel van de organisatie van de Belgian Open. "Golf is een hype geworden in België, onder meer dankzij de prestaties van Thomas en Nicolas Colsaerts in de Ryder Cup."

  "Golf is in geen tijden zo populair geweest. Dit was dan ook het moment voor een nieuwe Belgian Open. De drie Belgische toppers - Pieters, Colsaerts en Detry - zullen alle drie meespelen in Rinkven."

  De Belgian Open wordt een vreemde eend in de bijt, want er wordt geen strokeplay met 72 holes gespeeld. Na twee rondes strokeplay volgt in het weekend een 1-op-1-wedstrijd over negen holes met 64 spelers. "Met deze interactieve formule hopen we extra publiek aan te trekken", klinkt het. De laatste editie van de Belgian Open dateert van 2000 in Knokke.

  Pieters: "Kan niet wachten tot het zover is"

  "Ik train hier, hier heb ik de golfsport leren kennen", vertelde Thomas Pieters op de voorstelling van de Belgian Open in de Rinkven Golfclub in Schilde. "Het is leuk om dat aan mijn buitenlandse collega's te laten zien."

  "Vandaag is een belangrijke dag, voor mij en mijn familie. We zijn heel fier dat we de nieuwe Belgian Open kunnen aankondigen. Ik kijk er heel hard naar uit. Rinkven heeft altijd in mijn hart gezeten. Nu kan ik iedereen laten kennismaken met mijn fantastische thuisstad Antwerpen."

  Tweet:

  Bekijk hier het officiële filmpje: