• home
 • video
 • pas verschenen

  Team van Stefan Everts denkt aan stoppen met motorcross

  Kevin Strijbos in actie met zijn Suzuki.

  Kevin Strijbos verlaat Suzuki en heeft al een nieuw team voor volgend seizoen. De Belgische motorcrosser wou al even weg, zeker nu de geruchten toenemen dat Suzuki stopt in de MXGP. Stefan Everts kan het nieuws over de toekomst van Suzuki niet bevestigen.

  Suzuki, het team van oud-wereldkampioen Stefan Everts, zou zich volop willen richten op de MotoGP-klasse. De Japanners willen Honda, Yamaha en Ducati naar de kroon steken in het wereldkampioenschap voor snelheidsmotoren.

  Maar dan zou Suzuki wel stoppen met motorcross. Kevin Strijbos heeft alvast een nieuw team voor volgend seizoen. Of Suzuki daadwerkelijk de stekker uit het motorcross-avontuur trekt, kan Everts nog niet bevestigen.

  Wereldtitels met De Coster, Everts, Ramon, ...

  Suzuki was een vaste waarde in het WK motorcross. In de jaren 70 won Roger De Coster 5 keer de 500 cc-klasse op een Suzuki. Ook Georges Jobé (250 cc), Gaston Rahier (125 cc), Harry Everts (125 cc), Eric Geboers (125 cc), Stefan Everts (125 cc) en Steve Ramon (MX1) kroonden zich tot wereldkampioen met de Japanse motor.

  In de jaren 80 trok Suzuki zich ook al een tijd terug uit de motorcross.