• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder: "Gent zou beter beginnen met zware boetes uit te delen aan de spelers"

  Jan Mulder neemt het op voor Hein Vanhaezebrouck.

  Bij AA Gent is de toekomst van coach Hein Vanhaezebrouck onzeker. Jan Mulder ergert zich in Extra Time aan de logica dat de trainer steeds het gelag moet betalen als het slecht gaat. "Je kunt geen 11 spelers ontslaan? Waarom niet?"

  "De malaise bij AA Gent is toch niet automatisch de schuld van de trainer? Ik zou beginnen met behoorlijk zware boetes uit te delen aan de spelers", komt Jan Mulder met een originele oplossing.

  "Want je kunt ook gewoon te slap zijn als speler. Dat is dan niet de schuld van de coach. Het zou leuk zijn als een club eens niet meegaat in het cliché "de trainer moet weg, want we kunnen toch geen 11 spelers ontslaan". Waarom niet?"

  "Denk je dat er een verschil in klasse zou zijn bij AA Gent als het 5 jeugdspelers zou opstellen en wat reserven?"

  "Soms is het ook gewoon op, Jan", werpt Peter Vandenbempt op. "Kijk maar naar Pep Guardiola bij Barcelona. Een mooiere symbiose is er nooit geweest. Maar op een gegeven moment was het ook voorbij."

  "Trainer overbodig? Toch wel: de bus moet er op tijd zijn"

  Marc Degryse werpt Jan Mulder wel nog voor de voeten dat hij leeft in het romantische ideaal dat een trainer eigenlijk overbodig is, en dat alles van de spelers zelf moet komen.

  "Een trainer is wél nodig", reageert Mulder gevat. "De bus moet immers op tijd vertrekken en iedereen moet erin zitten. Er moet toch een beetje orde zijn."

  Video player inladen...