• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie: "Waarom zou Hein niet op onze bank zitten tegen Club Brugge?"

  Michel Louwagie na Gent-Zulte Waregem in de Ghelamco Arena.

  Het thuisverlies tegen Zulte Waregem gisteren is hard aangekomen bij Hein Vanhaezebrouck en de zijnen, die met 6 op 24 achterblijven. AA Gent-manager Michel Louwagie verdedigde 's avonds zijn coach in Sports Late Night op Vier en Telenet. "We moeten hier als bestuur rustig mee omgaan. We weten dat we hier met een goeie coach als Hein ook weer uit zullen geraken."

  "Wat nu allemaal gebeurt, is eigenaardig en onverwacht"

  Louwagie sprak rustig en met een vastberaden geloof in Vanhaezebrouck en de heropleving. "Dit is een heel speciaal jaar. Wat nu allemaal gebeurt, is eigenaardig en onverwacht."

  "Na Oostende en Geel dachten we dat we weer vertrokken waren. Dit verlies hadden we niet zien aankomen, de voorzitter niet en ik niet. Blijkbaar moeten we eerst nog dieper zakken om daarna terug te keren."

  "De voorzitter en ik weten dat we dit kunnen meemaken. Vooral voor de fans is het niet makkelijk. Zij zijn de laatste 3 jaar verwend geweest: kampioen, 1/8e finales Champions League en 1/8e finales Europa League."

  "We zijn ook als club in die periode gegroeid. Maar vandaag kunnen we niet zeggen dat het goed was. Al geeft de coach aan dat Asare en Milicevic mee aan de kar trekken om het om te keren."

  Het zit Gent ook niet mee, geeft Louwagie aan: "We hebben veel geblesseerden en heel wat parameters komen nu allemaal samen in ons nadeel."

  "Begin van de week samenzitten met Hein"

  Hebben Ivan De Witte en Louwagie met Vanhaezebrouck gesproken na de match? "De voorzitter en ik zitten altijd nog een paar uur samen na de match. Maar nooit met de coach op de dag van de match, wel in het begin van de week."

  Het spel van het team was heel on-Gents, net als de tegengoal. Na de match gaf de coach aan dat hij zelf toch ook eens goed moest nadenken over wat er allemaal aan het gebeuren was. Lijkt het op tussen Hein en Gent? "Neen, Hein is een erg goeie trainer. We gaan iemand niet afvallen die we drie jaar terecht bewierookt hebben."

  "Voetbal is soms vluchtig. Maar de voorzitter heeft voor Oostende gezegd dat Hein zou blijven, wat er ook zou gebeuren. De fans hebben toen ook hun steun voor Hein uitgesproken."

  "Ervan overtuigd dat we met goeie coach als Hein hieruit raken"

  Louwagie geeft aan dat ook de analisten van de pers hun rol spelen. "Er komen er elk seizoen bij. Als bestuur moet je rustig alle invloeden beoordelen en soms veroordelen. Wij zijn ervan overtuigd dat we hier met een goeie coach als Hein uit zullen geraken. Maar de man heeft ook zijn emoties."

  Louwagie vraagt even geduld en op de vraag of Vanhaezebrouck volgend weekend voor de beladen match op Club Brugge nog op de bank zit antwoordt de manager met een wedervraag: "Waarom zou hij niet meer op de bank zitten tegen Club? De toestand is nog niet dramatisch, als is ze wel niet eenvoudig om op te lossen. Als bestuur moeten we daar goed mee omgaan."

  Is hij niet bang dat Vanhaezebrouck zelf conclusies trekt na zijn woorden op de persconferentie? "We zullen begin deze week met Hein spreken."